Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті може зникнути дорога через Синевирський перевал (ВІДЕО)

На Закарпатті може зникнути дорога через Синевирський перевал (ВІДЕО)

На Закарпатті може зникнути дорога через Синевирський перевал (ВІДЕО)
Щодня по кілька сантиметрів дороги сповзає у прірву. Смуга зустрічного руху також вся в тріщинах і може будь якої миті зірватися вниз. То ж всі, хто проїжджають по ній, ризикують своїм життям. А...

Щодня по кілька сантиметрів дороги сповзає у прірву. Смуга зустрічного руху також вся в тріщинах і може будь якої миті зірватися вниз. То ж всі, хто проїжджають по ній, ризикують своїм життям. А дорогу через перевал щодоби долають сотні легковиків, автобуси з туристами і маршрутки, пожежні машини і швидкі.

ВІДЕО ДНЯ

Дорогу не ремонтують, бо в районному бюджеті немає грошей, запевняють чиновники. Втім, дорожники кажуть, що укріплювати дорогу не можуть, доки не припиниться зсув. Так їм порадили фахівці, які обстежували цю ділянку. "Після того, як повністю припиниться зсув, повторно виїдуть інженери і буде прийматися остаточне рішення - рятувати цей шматок дороги чи переносити його", - сказав начальник філії Міжгірського райавтодору Мирослав Бігар.

А що робитимуть, якщо зсув не припиниться і дорога повністю з'їде в прірву, дорожники не уточнюють. Ще одна проблема Синевирського перевалу - це опорні стінки. Вони мали би захищати дорогу від зсуву ґрунту. Але нині ці бетонні плити у такому жахливому стані, що самі от-от впадуть на проїжджу частину. Бігар пояснює, що цій дорозі 40 років, і після побудови ці опорні стінки не укріплювались. У квітні цій дорозі надали статус державної.

Реклама

Тож кошти на її ремонт або будівництво об'їзного шляху, мали б виділяти з держбюджету. Та поки що грошей немає навіть на зміцнення опорних стінок. Цю дорогу водії нарекли атракціоном смерті, але об'їхати її не можуть, бо іншого шляху просто немає. Тож щораз проїжджаючи тут вірять, що не зірвуться у прірву і не загинуть під завалом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно