Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець викрав автомобіль друга, щоб поїхати до пасії

Закарпатець викрав автомобіль друга, щоб поїхати до пасії
Того дня в оселі жителя одного із сіл Тячівського району гостювали односільчани - 53-річний Семен та 25-річний Володимир. Чоловіки метикували на трьох. Господар помешкання проживає самотньо, любить...

Того дня в оселі жителя одного із сіл Тячівського району гостювали односільчани - 53-річний Семен та 25-річний Володимир. Чоловіки метикували на трьох. Господар помешкання проживає самотньо, любить заглянути в чарку, а до роботи не поспішає. Компанія зібралася, мов на підбір. Семен свого часу був одружений, мешкав із сім’єю в одній з областей України. Життя там не склалося, тому закарпатець покинув родину і повернувся додому. З односільчанами, яких багато виїжджає на заробітки, працював у Чехії. Однак останнім часом ситуація там дещо змінилася, документи на роботу отримати складніше, тому близько двох років Семен сидить вдома, живе на одному обійсті з матір’ю. Із заощаджень придбав собі «Жигулі» сьомої моделі. Але гроші швидко закінчилися. Ці негаразди чоловік намагався «втопити» у черговій чарці спиртного. А ось його приятель Володимир нещодавно їздив з родичами на заробітки в Москву. Правда, витримав там недовго. Отримавши аванс, через два тижні сів у потяг і повернувся додому. «Трійця» зібралася у сільській хаті. Чоловіки спустошили одну пляшку, потім другу, третю.

ВІДЕО ДНЯ

Свою «сімку» Семен припаркував на вулиці неподалік будинку, в якому пиячили. І тут Семен обмовився, що ключі від замка запалювання свого автомобіля він залишив у салоні. Володимир причепився з проханням дати покататися. Але старший приятель у відповідь тільки пригрозив, мовляв: ти випив, сиди і не рипайся. Однак у помутнілій від алкоголю голові парубка уже визрів свій план.

У сусідній Вільхівці живе дівчина, яка йому до вподоби. Оскільки гостина затягнулася до пізньої ночі, то зморені оковитою господар і його гість Семен згодом заснули. Володимир же вирішив: тепер настав його час. Вийшов на вулицю. Авто стояло на узбіччі, дверцята дійсно виявилися незачиненими. Володимир знайшов ключі - двигун запустився легко, авто понеслося по нічній дорозі. У Вільхівці молодик дістався без особливих пригод. Однак тут переплутав вулицю, на якій розташоване обійстя батьків його пасії. Тому звернув на якусь бічну вулицю й опинився у глухому куті. Треба було розвертатися, а досвіду у горе-водія - явно не вистачало. Отож легковик зачепив якусь перешкоду спочатку бампером, потім «у хід» пішли крила. Дісталося й задній частині «сімки». Врешті-решт двигун «захропів», машина сіпнулася і все завмерло та стихло. Усі спроби Володимира вирватися з цього «полону» виявилися безуспішними. Додому він пішов пішки.

Реклама

Зранку Семен не одразу зауважив відсутність свого автомобіля. Тільки за якийсь час автовласник виявив, що машини на місці паркування немає. Спробував самотужки розшукати, але марно. Розгублений чоловік зателефонував у міліцію.

Невдовзі у Нересницю приїхали співробітники Дубівського відділення міліції, очолювані Віталієм Мацолою. Відповідне повідомлення надійшло в чергову частину Тячівського райвідділу УМВС. Негайно в дію було введено міліцейські плани, наряди ДАІ перекрили автотраси, повідомляє інспектор по роботі з населенням і громадськими формуваннями Олександр Маханець. Семен розповів стражам порядку про свої «посиденьки» напередодні в компанії двох односільчан. Згадав, що Володимир просив у нього покататися. Старший дільничний міліціонер Іван Токар з колегами навідався на обійстя, де мешкає Володимир. Той спав міцним сном, довго не міг второпати, що від нього хочуть. Потім, правда, згадав.

Реклама

Тепер за всій нічний «вояж» сельчанину доведеться відповідати, а власнику пошкодженого автомобіля - відшкодовувати збитки. Згідно із ст.289 ч.1 такі кримінально-карні діянні караються штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Перебування у нетверезому стані є обтяжуючою обставиною. Ото покатався на свою голову.

Михайло Пискач, пенсіонер ОВС, міста Ужгород

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно