Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець відтяв чоловікові ноги, щоб краще жебракував

Закарпатець відтяв чоловікові ноги, щоб краще жебракував
Безногим жебраком знайшли прикарпатські правоохоронці колись фізично здорового вихованця одного з інтернатів області. Майже вісім років його вважали зниклим безвісти. Щоправда, чоловік має розумову...

Безногим жебраком знайшли прикарпатські правоохоронці колись фізично здорового вихованця одного з інтернатів області. Майже вісім років його вважали зниклим безвісти. Щоправда, чоловік має розумову відсталість. Цим і скористався житель Закарпаття, який нещадно експлуатував інваліда.

ВІДЕО ДНЯ

Жебракувати німого та розумово відсталого Івана вивозили за будь-якої погоди. Правоохоронці кажуть, 45-річний житель Закарпаття садив чоловіка на візочок, бо він без обох стоп, і залишав на базарі чи коло церкви. За словами свідків, скидав на голу землю, а напрохане забирав собі.

"Той п'є каву в магазині, а цей в 20-градусний мороз повзає по землі. Він навіть забороняв йому паперову картонку класти, бо тоді грошей менше давали", - розповідає керівник відділу боротьби з торгівлею людьми УМВС в Івано-Франківській області Андрій Рогалевич.

Реклама

Саме перехожі і забили на сполох та зателефонували в міліцію.

"В день затримання у коробці, що була на шиї у жебрака, було 320 гривень. Ми слідкували за ним з моменту виходу на ринок і до затримання, пройшла лише година 20 хвилин", - каже Андрій Рогалевич.

Реклама

У жебрака був паспорт, але правоохоронці з'ясували, що справжня там лише його фотографія, а документ належав родичу його кривдника. Іван ледве зміг сам написати своє справжнє прізвище. Слідчі виявили, що він уже восьмий рік у розшуку як зниклий безвісті. Вихованець Снятинського інтернату, який раніше мав цілком здорові ноги. Заарештований пояснює, що жебрака він знайшов у Харкові уже без ніг, мовляв, чоловіка поїзд переїхав.

Проте правоохоронці розглядають іншу версію: ноги Іванові навмисне відтяли, щоби краще жебракував.

Восени 1995-го Івана знайшли у лісі. Правоохоронці марно шукали його батьків. Відтак, оформили дитину сюди у Снятинський будинок-інтернат для розумово відсталих дітей. Тут дали йому ім'я, на око визначили вік. І саме звідси він і зник.

Реклама

Тоді Іванові було вже 25 років. Увечері він вийшов на шлях і не повернувся, пригадує директор інтернату. Каже, тоді шукали всюди: у сусідніх селах, лісі та в полі.

"Він не чує, не усвідомлює свої дії, з ним говориш - він не відповідає, не розмовляє. Можна припустити, що його вкрали. Заховали в багажник, машиною вивезли в невідомому напрямку", – припускає директор Снятинського дитячого будинку-інтетрнату Леонтій Шимчук.

Нині Іван у притулку. Його кривдник чекає суду в СІЗО.

"Заарештований вже був засуджений, віз жебраків, попав в ДТП, один жебрак загинув. Тобто, цим він вже займався давно", – каже Андрій Рогалевич.

За торгівлю людьми чоловікові загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно