Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатська Стужиця потерпає від паводку

Закарпатська Стужиця потерпає від паводку
На Закарпатті вирує стихія. Від паводка сильно постраждало село Стужиця. Висока вода, яка прийшла зі Словаччини, оминула будинки, але дощенту зруйнувала дороги та мости. Без сполучення зі світом...

На Закарпатті вирує стихія. Від паводка сильно постраждало село Стужиця.

ВІДЕО ДНЯ

Висока вода, яка прийшла зі Словаччини, оминула будинки, але дощенту зруйнувала дороги та мости. Без сполучення зі світом залишилося майже півтисячі людей.

Місцеві кажуть, такої великої води у цьому селі ще ніколи не було. "Лило, гриміло, блискало! Ніхто не спав, потім люди вчули, що каміння несе. Це ж тут була дорога. Я тут їжджу, і тут тепер уже промилося на півтора метра, вода тече. І це все за якісь буквально 3-4 години", – розповів про події страшної ночі місцевий житель Віктор Динник.

Реклама

Вода частково розмила майже три кілометра дороги до іншого присілка Підвізний. Проїхати машиною там неможливо, адже замість дороги тепер глибока ріка. Ще понад півкілометра сільських доріг стихія знищила повністю та зруйнувала два мости. Селяни залишились без городини. "Городи то таке, нам би інфраструктуру відновити. В першу чергу, бо якось треба добиратися, діти до школи мають ходити, люди за хлібом", – бідкається сільський голова Стужиці Юрій Шоляк. Відомо, наче МНСники на березі річки у Стужиці зафіксували зсув. Земля сповзає й далі. Якщо вона перекриє русло, то вода може потекти через людські оселі.

Суму збитків у селі встановлює комісія з надзвичайних ситуацій та працівники держводгоспу. Злива поки що припинилася. Стужиця поволі оговтується від лиха. Скільки грошей треба на відновлення інфраструктури села та регулювання русла річки, фахівці обіцяють сказати згодом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно