Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура знайшла спосіб як ефективніше запобігати фіктивному підприємництву

Прокуратура знайшла спосіб як ефективніше запобігати фіктивному підприємництву

Прокуратура знайшла спосіб як ефективніше запобігати фіктивному підприємництву
У прокуратурі Закарпатської області відбулась міжвідомча нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів краю, на якій обговорювали питання стану додержання в області законодавства,...

У прокуратурі Закарпатської області відбулась міжвідомча нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів краю, на якій обговорювали питання стану додержання в області законодавства, спрямованого на виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з фіктивним підприємництвом, а також щодо запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

ВІДЕО ДНЯ

З початку року правоохоронцями області вже порушено 7 кримінальних справ, з яких 2 про злочини, пов’язані з фіктивним підприємництвом та 5 – пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

З мінусів заступник прокурора області Віталій Мухін назвав той факт, що у зв’язку з відсутністю співпраці правоохоронних органів області з Державною службою фінансового моніторингу України щодо ініціювання виконання вказаною службою повноважень, наданих Кодексом України про адміністративні правопорушення, органами державного фінансового моніторингу практично не застосовуються до піднаглядних суб’єктів санкції.

Реклама

Через це, протягом минулого та з початку поточного року, із названої служби не надходило жодної інформації в СБУ, податкову міліцію, підрозділів органів УМВС та спецпідрозділів, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю про вчинені злочини, чи ті, які ще готуються.

Не задовольняє прокуратуру і те, що у провадженні правоохоронців області знаходиться лише одна кримінальна справа щодо фіктивного підприємництва і дві стосовно легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Це говорить про неналежний стан роботи на цьому напрямку. До того ж, кримінальні справи щодо діяльності конвертацій них центрів взагалі не порушувалися протягом останніх трьох років – додав Віталій Мухін.

Реклама

Були запитання у заступника прокурора області і до спецпідрозділів УМВС та УСБУ і області. Зокрема, він сказав, що останні практично самоусунулись від виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з фіктивним підприємництвом, діяльністю конвертаційних центрів, а також щодо протидії легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, хоча саме на них лежить виконання функцій по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією. Проте, - наголосив заступник прокурора області, за матеріалами названих спецпідрозділів вже протягом минулого і поточного року не порушено жодної справи про злочини цієї категорії.

За матеріалами оперативних підрозділів УСБУ порушено тільки одну кримінальну справу за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

У зв’язку з наведеним, прокуратурою області видано постанову у якій розроблено заходи, щодо належного виконання вимог законодавства, спрямованого на виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з фіктивним підприємництвом, а також пов’язаних з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно