Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Солонтай повернувся до України

Солонтай повернувся до України
"Після того як люди почали дзвонити у консульство та посольство мене з ізолятора перемістили у вільну транзитну зону. Крім того погодилися посприяти, щоб я покинув Росію найближчим рейсом, а не чекав...

"Після того як люди почали дзвонити у консульство та посольство мене з ізолятора перемістили у вільну транзитну зону. Крім того погодилися посприяти, щоб я покинув Росію найближчим рейсом, а не чекав ночі", - сказав Солонтай.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, представник МЗС у аеропорту офіційно відмовився назвати причину внесення Солонтая до списку нев'їзних до Росії.

"Проте у неофіційній розмові він зазначив, що такі рішення приймаються на Федеральному рівні і ніхто не зобов'язаний пояснювати деталей. Але загалом він сказав, що йдеться про безпеку Російської Федерацію", - повідомив Солонтай.

Реклама

На його думку, ситуація із затриманням і видворенням його з країни пов'язана з тим, що 12 червня в Росії очікують нові великі акції протесту.

"Російська влада просто не вірила у те, що у Росії можливі такі акції протесту. Тепер вона це зрозуміла, зрозуміла масовість і силу. Тому почали зриватися тематичні навчальні заходи", - сказав Солонтай.

Реклама

Він повідомив, що разом з українським консулом буде подавати всі відповідні інформаційні запити, щоб дізнатися причину внесення у список нев'їзних.

Як відомо, Солонтай був затриманий у неділю по прильоту до Росії в аеропорту "Домодєдово" без пояснення причин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно