Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Медичний скандал: стоматолог виявився вандалом

Медичний скандал: стоматолог виявився вандалом
Медичний скандал стався на Закарпатті у селі Калинівка, Тячівського району. Там так лікували зуб мудрості, що ледве не відправили на той світ жінку. У сільській амбулаторії стоматолог лікував хворий...

Медичний скандал стався на Закарпатті у селі Калинівка, Тячівського району. Там так лікували зуб мудрості, що ледве не відправили на той світ жінку. У сільській амбулаторії стоматолог лікував хворий зуб, доки в пацієнтки не розпочалося гнійне запалення м'яких тканин шиї. Коли мати двох маленьких дітей таки потрапила до районної лікарні, шансів вижити у неї майже не було.

ВІДЕО ДНЯ

Наталя досі не йме віри, що вижила. Усього за тиждень жінка кілька разів була при смерті, перенесла три складні операції, схудла на 15 кілограмів. І все це після відвідин стоматолога.

"Він поклав ліки на зуб. То був вівторок, третій день Великодня. І сказав, щоби я прийшла в четвер. В мене почало боліти. Пішли до нього, і він мені витяг ті ліки, і сказав прийти на другий день", - розповіла постраждала Наталія Мацола.

Реклама

Наталя каже, що стоматолог виписав їй протизапальне, а хворий зуб мудрості порадив полоскати содою.

"Я прийшла, він каже, що вже нічого не може зробити, ідіть собі в Тячево", - говорить жінка.

Реклама

"Гнійне запалення м'яких тканин шиї, кругом трахеї, в підщелепних ділянках, обширний набряк в порожнині рота. Шанси на життя? Можна сказати, що вона народилась у сорочці. Тому що там хвилина–дві..." - переконаний завідуючий відділенням інтенсивної терапії Тячівської ЦРЛ Михайло Цьока.

Жінку тричі прооперували в Тячеві, відтак доправили до обласної лікарні, де вона пробула ще понад місяць. Стоматолога, якого постраждала звинувачує у своїх бідах, на роботі побачити не вдалося. Його колеги з сільської амбулаторії у всьому звинувачують пацієнтку.

"Зуби треба лікувати своєчасно. Зуб, який є хворий більше року, звісно, є джерелом інфекції в організмі", - запевняє головний лікар Калинівської амбулаторії Світлана Фіцай.

Реклама

Чому жінку з таким хворим зубом ще три дні лікували в селі, а не направили до районної лікарні, медики не можуть пояснити.

Наразі дії стоматолога перевіряє прокуратура.

"Опитали всіх лікарів, вилучили медичну документацію, яка знаходилась в амбулаторії та лікарні, і на підставі всіх цих матеріалів призначили судово- медичну експертизу", - заявив прокурор Тячівського району Владислав Братюк.

Тим часом Наталці потрібна ще й низка пластичних операцій. Але всі свої заощадження та гроші, які зібрали односельці, родина уже витратила на лікування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно