Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Колишнього кандидата в депутати виправдали у зв’язку з дійовим каяттям

Колишнього кандидата в депутати виправдали у зв’язку з дійовим каяттям

Колишнього кандидата в депутати виправдали у зв’язку з дійовим каяттям
Суд відпустив кандидата у депутата, який підкупив виборців у Сваляві, у зв’язку з дійовим каяттям. Нагадаємо, що 30 жовтня 2010 року прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня порушив...

Суд відпустив кандидата у депутата, який підкупив виборців у Сваляві, у зв’язку з дійовим каяттям.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, що 30 жовтня 2010 року прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня порушив кримінальну справу стосовно одного з кандидатів у депутати Полянської сільської ради Свалявського району за фактом підкупу виборців ( ст. 157 КК України). Суд закрив справу відносно нього у зв’язку з його дійовим каяттям.

У встановлені законом строки справа була розслідувана і направлена на розгляд Свалявського районного суду. Останній, у свою чергу, визнав закарпатця винним у тому, що він, будучи кандидатом у депутати з метою перешкоджання здійсненню виборчого права передав жінці 450 гривень за те, щоб вони усією сім’єю (мати, батько і дочка) проголосували за його кандидатуру, а також за кандидатів у депутати зі своєї партії в обласну і державну адміністрації. При цьому, навіть надав їй список із прізвищами кандидатів, за яких потрібно було проголосувати, щоб не заплуталась. На цьому аркуші своєю рукою дописав і власне прізвище.

Реклама

Державне обвинувачення у цій справі підтримував старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах Віталій Білець. Він розказав, що враховуючи те, що цей чоловік вперше вчинив злочин, щиро покаявся, активно сприяв його розкриттю, суд знайшов це підставами для закриття кримінальної справи щодо цього чоловіка на підставі ст. 45 КК України – звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку з дійовим каяттям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно