Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Авторитет та впливовість УжНУ відновлять!

Авторитет та впливовість  УжНУ відновлять!
Останнім часом в деяких обласних мас-медіа фігурують любителі називати себе «патріотами Ужгородського університету». Але не вони зробили УжНУ відомим у державі та за її межами. Сьогодні, на жаль,...

Останнім часом в деяких обласних мас-медіа фігурують любителі називати себе «патріотами Ужгородського університету». Але не вони зробили УжНУ відомим у державі та за її межами. Сьогодні, на жаль, немає жодних підстав говорити про їхні здобутки на пафосній ноті. Тому міністру Дмитру Табачнику довелося змінити управлінську команду УжНУ, котра займалася окозамилюванням. Отож до в. о. ректора Віталія Ніколайчука у перші дні роботи поступали новини, які більше скидалися на фронтові зведення.

ВІДЕО ДНЯ

Бухгалтерія доповідає про неможливість виплати зарплати. Дефіцит по спецфонду – понад 9 мільйонів грн. Грошей немає, і в той же час розширення штату за останні роки на понад 470 одиниць.

Навчальний відділ доповідає про проблеми з виготовленням дипломів.

Реклама

Адміністративно-господарська частина доповідає про порушення університетом зобов’язань по сплаті за комунальні послуги, університету почали відключати воду і електроенергію.

Приміщення, належні університету, без будь-яких нормальних рішень передаються іншим організаціям. Наприклад, рішенням міськради передали на баланс іншої організації не лише приміщення бібліотеки, а також і весь цілісний майновий комплекс по вулиці Капітульній. Строки оскарження – пропущені. В УжНУ чомусь виграють суди фізичні особи і сільські ради, які переконують суддів, що університетське майно «безхозне».

Реклама

Усі ректори примножували славу УжНУ, зміцнювали його матеріальну базу, але з цього правила, є і винятки. За останні 7 років матеріальну інфраструктуру університету не лише запущено, але й більше того – частина матеріальної бази нашого вишу уже йому не належить.

Перші кроки нового керівництва найбільшої в регіоні установи диктуються найбільш нагальними проблемами. Фінансовий стан університету є настільки гострим, що вперше, здається, за останні роки проблема виплати зарплати і відпускних є цілком реальною.

Щодо завершення навчального року і видачі дипломів. Видумане питання з їх підписанням підтверджує лише одне – повну безвідповідальність окремих керівників, уже колишніх.

Реклама

Ще одна проблема – організоване проведення набору студентів 2012 року. Ми чекаємо абітурієнтів на всі наші спеціальності і готуємо для них деякі приємні сюрпризи, пов'язані із зменшенням оплати за навчання за контрактом, істотним покращенням умов проживання в гуртожитках тощо.

Шляхи вирішення всіх найбільш гострих нагальних проблем уже знайдено на зустрічах і нарадах найбільш відомих і авторитетних людей університету, і без перебільшення – всього регіону. Вони проводилися не таємно і не за межами міста, не вибірково і не за адміністративною ознакою – а відкрито, в стінах альма-матер. На них були присутні члени-кореспонденти Національної академії наук України, державних галузевих академій наук, лауреати Державних премій України в галузі науки і техніки, заслужені професори університету.

Для того, щоб вийти з кризи, необхідна взаємодія з органами управління. Любити міністерство не потрібно, але взаємодіяти – обов’язково. Хто не розуміє координат відносин в управлінській сфері – може йти з керівної посади. Державна установа, яка ворогує зі своїм органом управління це просто нонсенс. Від цього втрачають всі, але особливо, колектив установи. Профільне міністерство, міська і обласна влада готові до активного діалогу, до постійної допомоги університету, у цьому ми вже переконалися. А результати співпраці вишу і влади, гадається, не забаряться...

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно