Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

УжНУ потребує ефективного менеджменту

УжНУ потребує ефективного менеджменту
Про свій погляд на вирішення проблем найбільшого вишу Закарпаття розповів журналістам під час прес-конференції голова облдержадміністрації Олександр Ледида. – По-перше, хочу наголосити: УжНУ...

Про свій погляд на вирішення проблем найбільшого вишу Закарпаття розповів журналістам під час прес-конференції голова облдержадміністрації Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

– По-перше, хочу наголосити: УжНУ фінансується напряму з державного бюджету. Але ремонт університетського басейну та бібліотеки фінансувався з обласного бюджету. Допомагати вишу область може, коли у нас є вільні залишки коштів, розподіл яких вирішують депутати, приймаючи спеціальну програму. Тільки у такий спосіб область може виділяти кошти на потреби Ужгородського національного університету. Але спочатку там треба розібратися з використанням коштів. Адже фінансує держава,за навчання платять і студенти, а результату поки не видно. Тож, у першу чергу, університету потрібен хороший менеджер, який слідкуватиме за ефективним використанням кожної копійки. Для студентів мають бути створені комфортні умови навчання.

Можливо, причина безгосподарності крилася й у політичній площині. Адже попередній ректор не знаходив порозуміння із жодним з міністрів освіти. А воюючи з міністрами, навряд можна розраховувати на вирішення фінансових проблем вишу. Ми бачили, що упродовж останніх років мало коштів з держбюджету надходило на капремонт чи реконструкцію приміщень УжНУ.

Реклама

Тож, сподіваюсь, ці часи вже минули, і співпраця керівників вузу та міністерства активізується.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно