Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

252 молоді родини можуть отримати нові квартири в цьому році

252 молоді родини можуть отримати нові квартири в цьому році
252 молоді родини отримають нові квартири у 2012 році. Це планується згідно з Державною програмою молодіжного будівництва, повідомив перший заступник керівника краю Іван Бушко в коментарі програмі...

252 молоді родини отримають нові квартири у 2012 році.

ВІДЕО ДНЯ

Це планується згідно з Державною програмою молодіжного будівництва, повідомив перший заступник керівника краю Іван Бушко в коментарі програмі «Клуб експертів» на «Першому кабельному» телеканалі.

Згідно з соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича кредитування здійснюється у чотирьох напрямках: для молодіжного, доступного, соціального та пільгового житла. Зараз мова йде про молодіжне. Поки остаточної схеми, як усе відбуватиметься, немає, оскільки у Києві проходить засідання колегії під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка, у якій беруть участь будівельники, забудовники, представники влади та банківської системи. Вони розробляють кінцевий механізм програми. Але, тим не менше, певна стратегія вже є. У Державному бюджеті по програмі молодіжного будівництва передбачено більше 1 млрд. грн. Вже у цьому році 252 квартири можуть стати власністю закарпатських сімей.

Реклама

Щоб отримати житло, учасник програми повинен відповідати кільком критеріям. Для початку, він повинен стояти у черзі на житло. Місячний заробіток сім’ї має складати не менше ніж 4000 тисячі гривень. Ну, і на останок, охочі придбати житло по програмі сплачуватимуть 25 % від вартості житла. Кредитна ставка — 16% річних, 13 % з яких сплачує держава. Щоб було зрозуміліше, поясню у цифрах: за умовами програми вартість одного метра квадратного становить 4900 грн. у місті та 4300 грн. – у сільській місцевості. Таким чином, житло площею 56 кв. м. вартує, в середньому, 250 тис. грн. Отже, перший внесок повинен становити 70 тис. грн. Якщо взяти до уваги, що орендувати двокімнатну квартиру в Ужгороді, скажімо, можна за 1500 гривень плюс комунальні послуги, то варто відзначити, що у місяць житло по програмі обходитиметься родині майже у таку ж суму – приблизно у 1775 грн. Таким чином, за 15 років помешкання можна зовсім викупити.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно