Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На українсько-словацькому кордоні провели День Добросусідства (ФОТО)

На українсько-словацькому кордоні провели День Добросусідства (ФОТО)

На українсько-словацькому кордоні провели День Добросусідства (ФОТО)
У суботу, 12 травня, на українсько-словацькому кордоні, на території пункту пропуску «Малий Березний – Убля», провели День Добросусідства. Серед поважних гостей заходу від української сторони -...

У суботу, 12 травня, на українсько-словацькому кордоні, на території пункту пропуску «Малий Березний – Убля», провели День Добросусідства. Серед поважних гостей заходу від української сторони - очільник Закарпаття Олександр Ледида, його заступники Володимир Приходько, Антон Громовий та Володимир Гоблик, заступник голови облради Андрій Сербайло, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Словацькій Республіці Олег Гаваші. Словацьку сторону представили – Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні Павол Гамжік, заступники керівників Кошіцького та Пряшівського самоврядних країв Еміл Дюровчик та Станіслав Кубанек.

ВІДЕО ДНЯ

Традиційний День Добросусідства зібрав поважних гостей та представників громадськості України і Словаччини. У рамках проведення заходу було підписано Програми спільних дій між Пряшівським самоврядним краєм та Закарпатською обласною державною адміністрацією на період з травня 2012 до травня 2013 року. На такий же термін підписали спільний виконавчий протокол між Кошіцьким самоврядним краєм та Закарпатською облдержадміністрацією. Угоди про транскордонне співробітництво уклали також між с. Забродь Великоберезнянського району Закарпаття та с. Уліч Пряшівського краю Словаччини та ще кількома населеними пунктами прикордонних регіонів. Також у рамках Дня Добросусідства очільник Закарпаття вручив лист дарування художньої літератури директорові школи імені Тараса Шевченка в м. Пряшів

Керманич Закарпаття Олександр Ледида наголосив: подальша українсько-словацька співпраця й надалі буде спрямована на спрощення візового режиму, зміцнення економічних та культурних зв’язків:

Реклама

– Минулоріч ми відкрили в Ужгороді Центр словацької культури. Тепер, заручившись підтримкою керівників Пряшівського самоврядного краю, працюємо над облаштуванням Центру культури України в Словаччини. Також особливу увагу приділяємо транскордонному співробітництву та розвитку зв’язків між самоврядними територіями обох країн.

– Навряд ще якась країна має настільки тісні економічно-культурні зв’язки зі Словаччиною, як Україна, - наголосив заступник голови Пряшівського самоврядного краю Станіслав Кубанек. – Безумовно, у нас ще багато спільних планів. І підписані сьогодні угоди свідчать: робота над розбудовою як бізнесових, так і культурних, людських стосунків триватиме й надалі.

Реклама

Опісля офіційної частини гості свята могли оглянути виставки-презентації районів Закарпаття, скуштувати традиційних закарпатських та словацьких страв та подивитися концерт художніх колективів.

Прес-центр ОДА

На українсько-словацькому кордоні провели День Добросусідства (ФОТО) – 01
Реклама
На українсько-словацькому кордоні провели День Добросусідства (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно