Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородський коньяк - вкотре найкращий

Ужгородський коньяк - вкотре найкращий
Днями в Ужгороді відбулося 11-те планове засідання центральної галузевої дегустаційної комісії Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром». Представники майже...

Днями в Ужгороді відбулося 11-те планове засідання центральної галузевої дегустаційної комісії Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром».

ВІДЕО ДНЯ

Представники майже всіх українських підприємств, які виробляють вина й коньяки, визнали: ужгородські коньяки таки кращі в Україні й не тільки – навіть поряд із багатьма європейськими вони не тільки добре конкурують, а й за якістю є вищими.

Як розповів під час прес-конференції по закінченню засідання голова комісії Едуард Міхайлянц, подібні дегустації спеціалісти роблять постійно і з єдиною метою – аби відслідковувати, що саме і якої якості потрапляє на алкогольний ринок України. Тому дегустатори не обмежилися тільки тими продуктами, які надали виробники, а й закупили аналогічні види у торговельній мережі. «Ми підбирали коньяки одних дат розливів і партій, тому сумнівів щодо спеціальної підстави можна відкинути», – сказав Е. Міхайлянц. – При цьому, як озвучили члени комісії, купували не тільки українські коньяки, але й європейські – аби порівняти, чиї ж таки кращі та якісніші. Загалом здійснили дегустацію більше сотні виробів з України, Росії, Грузії, Молдови, Вірменії, Франції, Іспанії, Болгарії, Словаччини.

Реклама

Члени комісії оцінювали коньячні вироби за кольором, ароматом, смаком та іншими властивостями й виставляли бали. Зрештою дійшли таких висновків: з-поміж тризіркових коньяків, за словами голови дегустаційної комісії, найбільшу кількість балів (8,55) здобув «Бескид» виробництва Ужгородського коньячного заводу, ближчими до нього є продукція таких заводів, як «Зелений гай», ДП «Октябрський винно-коньячный завод», найнижчий за якістю – Сімферопольський виноробний завод.

Ужгородські коньяки перемогли і в номінації «4 зірки»: тут члени комісії продегустували 25 взірців, найкращу оцінку отримав «Закарпатський». Наближені до них чотиризіркові коньяки Одеського коньячного заводу й «Таврія».

Реклама

З-поміж п’ятизіркових ординарних коньяків найкращим стала продукція Одеського коньячного заводу, а також ужгородський «Невицький замок». Найнижчими за якістю в цій категорії виявилися молдавські коньяки.

Галина Солодка, "Закарпатська правда"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно