Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Словацькі журналісти бажають писати про Закарпаття більше

Словацькі журналісти бажають писати про Закарпаття більше
26 квітня, керівник Закарпаття Олександр Ледида зустрівся із словацькими журналістами на чолі з Петером Кубіні, головою Словацького синдикату журналістів. Між закарпатськими та словацькими засобами...

26 квітня, керівник Закарпаття Олександр Ледида зустрівся із словацькими журналістами на чолі з Петером Кубіні, головою Словацького синдикату журналістів. Між закарпатськими та словацькими засобами масової інформації потрібно налагоджувати більш тісний зв’язок – основна тема зустрічі. Рік тому між групою закарпатських журналістів та Словацьким синдикатом журналістів було підписано договір про співпрацю, вже проводився обмін журналістами, закарпатські медійники неодноразово відвідували Словаччину. Однак цього недостатньо – так вважають журналісти обох країн.

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні ми приїхали на Закарпаття, аби підготувати платформу для спільної роботи із закарпатськими колегами. У нас є вже підписаний договір, та хотілося б, аби було більше практичних напрацювань. Ми хочемо писати про Закарпаття у наших словацьких засобах масової інформації, відповідно, хочемо бачити публікації про нашу країну у закарпатських ЗМІ," - зазначив Петер Кубіні.

Попри добрі міжнародні відносини, у Словаччини та України є спільні проблеми. У першу чергу, йдеться про візові питання, контрабанду та нелегальну міграцію. "Ми маємо багато спільного. Історія, культура, спорт – у цих галузях Закарпаття має тісні зв’язки із Словацькою республікою. Минулого року ми облаштували Центр словацької культури, також в Ужгороді діє школа із словацькою мовою навчання. Та потрібно в ЗМІ висвітлювати не тільки позитивні моменти. Якщо закарпатські та словацькі журналісти більше писатимуть про проблеми, що у нас існують, переконаний, вони вирішуватимуться набагато швидше та ефективніше," - висловив думку Олександр Ледида.

Реклама

Прес-центр Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно