Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Аж двоє ромів хочуть вчитися у вишах

Аж двоє ромів хочуть вчитися у вишах
У п’ятницю, 6 квітня, очільник краю Олександр Ледида зустрівся з лідерами ромських поселень. Зустріч відбулася з нагоди Міжнародного дня ромів, який відзначатимуть у неділю, 8 квітня. Це свято...

У п’ятницю, 6 квітня, очільник краю Олександр Ледида зустрівся з лідерами ромських поселень.

ВІДЕО ДНЯ

Зустріч відбулася з нагоди Міжнародного дня ромів, який відзначатимуть у неділю, 8 квітня. Це свято було започатковане ще 40 років тому, під час створення Міжнародної спілки ромів.

Міжнародний фонд «Відродження» цьогоріч надає можливість отримати стипендії студентам ромського походження та учням, які у цьому році закінчують школу та планують здобувати вищу освіту. Для цього необхідно до 30 квітня подати до фонду заявку:

Реклама

– Поки тільки двоє молодих людей з Ваших громад виявили бажання отримувати вищу освіту. Ми готові допомагати у цій справі, але перш за все, ініціатива повинна йти від вас. Знайдіть таких дітей, а обласна влада візьме під свій контроль питання їх зарахування до вищих навчальних закладів, – запевнив керівник області Олександр Ледида.

Про таку можливість лідери ромських громад знають. Проте, як вони розповіли, наразі проблема в тому, що більшість дітей закінчують навчання у школі вже після дев’ятого класу.

Реклама

У такому випадку діти повинні продовжувати навчання у технікумах, коледжах, зауважив Олександр Ледида. Пріоритет повинен надаватися педагогічній та медичній освіті, щоб у подальшому молодь могла працювати у ФАПах чи школах поблизу ромських поселень. Адже такі фахівці знають проблеми своєї громади, відтак – можуть ефективніше їх вирішувати.

Опісля обговорення нагальних питань, голова облдержадміністрації Олександр Ледида вручив лідерам ромських поселень грамоти та подяки облдержадміністрації. Відзнаки отримали: Йосип Адам, Аладар Адам, Августин Форкош, Іван Йонаш, Іштван Папп та Леонід Брежинський.

Прес-центр ОДА

Реклама
Аж двоє ромів хочуть вчитися у вишах – 01

Аж двоє ромів хочуть вчитися у вишах – 02
Аж двоє ромів хочуть вчитися у вишах – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно