Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Оголошено рейтинг найвпливовіших людей Закарпаття

Оголошено рейтинг найвпливовіших людей Закарпаття
У понеділок, 19 березня, в Ужгородському прес-клубі презентували журнал «Фест-рейтинг. Впливові особи Закарпаття – 2011». Про проект та про підсумки конкурсу розповіли Василь Ільницький, головний...

У понеділок, 19 березня, в Ужгородському прес-клубі презентували журнал «Фест-рейтинг. Впливові особи Закарпаття – 2011».

ВІДЕО ДНЯ

Про проект та про підсумки конкурсу розповіли Василь Ільницький, головний редактор газети «Фест» та Сергій Федака, журналіст, експерт.

Василь Ільницький у вступному слові наголосив, що історія складання рейтингів на Закарпатті сягає 15-річної давнини. І саме «Фест» його і проводив. Тоді найвпливовішим став Геннадій Москаль. Довгий час нічого подібного журналісти газети не робили. Однак за останні кілька років було багато подібних проектів, тому і виникло запитання: чи насправді відомі люди Закарпаття є й впливовими у нашому краї?

Реклама

Для досягнення необхідного та, за словами авторів, правдоподібного результату до числа респондентів включили експертів різних напрямів: 44 депутатів облради усіх політичних сил, 23 громадських організацій, 22 провідних журналістів, 19 представників ділових та фінансових кіл, 16 керівників обласних владних структур та органів місцевого самоврядування, 16 найбільш успішних менеджерів з медичної та науково-освітньої сфери, 9 очільників обласних організацій найбільш впливових політичних партій, 5 галузевих профспілок та 4 творчих спілок, 4 керівників силових структур, а також соціологів, політологів, істориків. Загалом кількість респондентів сягнула позначки 140 осіб.

— Як і будь-який рейтинг, не можна сказати, що цей об’єктивний, адже, по суті, питання впливовості загалом суб’єктивне. Перші прізвища у списку рейтингу такі, якими ми навряд чи здивували когось із загалу. До нашого опитування включили і представників обласних ЗМІ. І таким чином, Сергій Федака із «медійників» взяв найкращий результат цілком об’єктивно, - вважає Василь Ільницький.

Реклама

В анкетах було подано близько 80 прізвищ, і вже шляхом підрахунку голосів обиралася 50-тка. Якою є оцінка впливовості, можна побачити прогортавши безпосередньо сам рейтинг.

За підсумками фест-рейтингу, Олександр Ледида став найвпливовішим на Закарпатті (його оцінка 4,33), другий — Віктор Балога (4,17), третій Владика Мілан Шашік (3,77). Продовжили рейтинг Іван Балога, Владика Феодор, Василь Петьовка, Віктор Русин, Віктор Погорелов, Андрій Стрижак. Замикає першу «десятку» Василь Іванчо.

Олександра Машіка

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно