Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Шевченківську премію Мідянці вручив особисто Янукович (ФОТО)

Шевченківську премію Мідянці вручив особисто Янукович (ФОТО)

Шевченківську премію Мідянці вручив особисто Янукович (ФОТО)
Урочиста церемонія відбулася в Канівському літературно-меморіальному музеї імені Тараса Шевченка в рамках святкування 198-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Вручив Національні премії...

Урочиста церемонія відбулася в Канівському літературно-меморіальному музеї імені Тараса Шевченка в рамках святкування 198-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

ВІДЕО ДНЯ

Вручив Національні премії імені Тараса Шевченка лауреатам 2012 року Президент України Віктор Янукович.

Ще зранку на офіційному сайті Президента з’явився текст відповідного указу № 186/2012 «Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка». Відповідно до нього кожен з лауреатів отримає 260 тисяч гривень. Зокрема, закарпатець Петро Мідянка – за книгу поезій «Луйтра в небо». У 2012-му році Національну премію України імені Тараса Шевченка, окрім Петра Мідянки, отримають мистецтвознавець Тетяна Кара-Васильєва – за книгу «Історія української вишивки», художник Анатолій Криволап – за цикл живописних творів «Український мотив», письменник Володимир Рутківський – за історичну трилогію для дітей «Джури», композитор Віктор Степурко – за псалмодію «Монологи віків» для мішаного хору та солюючих інструментів.

Реклама

Назустріч Шевченківській премії Петро Мідянка з дружиною Людмилою Загоруйко вирушили ще 6 березня. А 7 березня відбулася зустріч з поетом у Національному музеї Тараса Шевченка. На ній лауреата Шевченківської премії вітали не тільки колеги по перу та поціновувачі його творчості, а й, як розповів інтернет-виданню Закарпаття онлайн сам поет, члени закарпатського земляцтва в Києві.

До речі, в телефонній розмові пан Петро і пані Людмила висловили щиру вдячність київському закарпатцеві Володимирові Бисазі, який неафішовано, безпретензійно повністю власним коштом забезпечив побутову частину їх перебування в Києві. Завдяки його зусиллям, каже пані Людмила, ці три дні в Києві для них скидалися на три дні перебування в раю. Також, як розповів, сміючись, Петро Миколайович, обов’язковою, письмово акцентованою умовою участі в церемонії вручення премії була наявність ліків: «Мабуть, аби котрийсь із лауреатів не впав безпосередньо посеред урочистостей», – пожартував Петро Мідянка.

Реклама

Для отримання грошового еквіваленту премії Петро Мідянка ще раніше відкрив рахунок у банку. Як повідомив шевченківський лауреат, премію він планує витратити на будівництво будинку.

Сьогодні ж подружжя планувало вирушити у зворотню дорогу на рідне Закарпаття.

Шевченківську премію Мідянці вручив особисто Янукович (ФОТО) – 01
Реклама
Шевченківську премію Мідянці вручив особисто Янукович (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно