Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Головного лікаря УМПЦ Андрія Чабана звинувачують у смерті новонародженої дитини

Головного лікаря УМПЦ Андрія Чабана звинувачують у смерті новонародженої дитини

Головного лікаря УМПЦ  Андрія Чабана звинувачують у смерті новонародженої дитини
Головному лікарю Ужгородського перинатального центру Андрію Чабану «світить» від 3 до 5 років тюрми за причетність до смерті новонародженої дитини сім’ї Співаків з Ужгорода. Про це повідомив адвокат...

Головному лікарю Ужгородського перинатального центру Андрію Чабану «світить» від 3 до 5 років тюрми за причетність до смерті новонародженої дитини сім’ї Співаків з Ужгорода. Про це повідомив адвокат родини Олександр Мовчан.

ВІДЕО ДНЯ

20 лютого А. Чабану висунули офіційно обвинувачення. Зокрема, порушена кримінальна справа по факту статті 140 частина 2 ("Неналежне виконання службових обов’язків") та статті 367 частина 2 ("Несумлінне ставлення службової особи до службових обов’язків"). До цього часу він виступав лише як свідок у цій справі, тепер - обвинувачуваний.

Дотепер тривало досудове слідство, а вже наступного тижня справу буде передано в суд. Якщо А. Чабана судитимуть за статтею 140, його буде покарано обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Якщо інкримінуватимуть статтю 367, то це позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Але, як зазначає юрист О. Мовчан, тільки буква закону. Насправді справи такого характеру – доволі складні, судове слідство може затягнутися на рік. За цей час сторона захисту може домагатися проведення повторної експертизи та, як каже адвокат, зробить усе, щоб виграти справу. Протягом судового процесу прокуратура не зможе вплинути на рішення відсторонення А. Чабана від посади головного лікаря УМПЦ, але зробити це зможе міський голова, в межах повноважень якого призначати та звільняти головних лікарів міських медичних закладів.

Реклама

За словами О. Мовчана, прецедентів цієї справи в Україні є багато і невідомо, у скількох випадках головний лікар, підозрюваний у такому злочині, і надалі займав свою посаду. «Але я знаю про випадки, коли лікаря відсторонювали від посади у той же день, так би мовити, із закритими очима. У нашому ж випадку, затягування справи з боку прокурора, на мою думку, свідчить про те, що хтось дуже вболіває за інтереси головного лікаря УМПЦ і справа, скоріш за все так скоро не розв'яжеться».

Олександра Берегова

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно