Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Злиття чотирьох вузів Закарпаття не буде

Злиття чотирьох вузів Закарпаття не буде
МОНмолодьспорту разом зі студентською та науковою громадськістю Закарпаття дійшли згоди щодо відміни злиття чотирьох вищих навчальних закладів. Про цеи повідомляє прес-служба міністерства. Міністр...

МОНмолодьспорту разом зі студентською та науковою громадськістю Закарпаття дійшли згоди щодо відміни злиття чотирьох вищих навчальних закладів. Про цеи повідомляє прес-служба міністерства.

ВІДЕО ДНЯ

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник ініціював внесення на погодження до відповідних центральних органів виконавчої влади проекту розпорядження стосовно скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 серпня 2011 р. № 760 «Деякі питання реорганізації вищих навчальних закладів» як такого, що не набуло чинності та організаційно не реалізовано.

Нагадаємо, що розпорядженням передбачено утворення державного вищого навчального закладу «Закарпатський університет» на базі Ужгородського національного університету, Закарпатського державного університету, Мукачівського державного університету та Закарпатського художнього інституту, які реорганізуються шляхом злиття.

Реклама

Як зазначається у розпорядженні, документ мав набрати чинності одночасно з Указом Президента України про збереження за державним вищим навчальним закладом «Закарпатський університет» статусу національного.

Цьому рішенню передували масові спротиви і навіть студентські заворушення в УжНУ, зумовлені відомчою перевіркою. Як наслідок, під час візиту на Закарпаття прем’єр-міністра України Миколи Азарова з колективом УжНУ зустрівся перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма, який і пообіцяв відмінити відповідне розпорядження Кабміну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно