Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іван Балога запропонував виключити питання про відставку Табачника

Іван Балога запропонував виключити питання про відставку Табачника

Іван Балога запропонував виключити питання про відставку Табачника
Першим питанням, яке розглянули обласні депутати на черговій сесії стало обговорення ситуації, пов’язаної із труднощами УжНУ і підтримки рішення трудового колективу закладу. На сесію запрошені всі...

Першим питанням, яке розглянули обласні депутати на черговій сесії стало обговорення ситуації, пов’язаної із труднощами УжНУ і підтримки рішення трудового колективу закладу.

ВІДЕО ДНЯ

На сесію запрошені всі проректори та декани УжНУ. Суть проблеми обґрунтував ректор УжНУ, він же обласний депутат, Микола Вегеш. Він зауважив, що на сьогодні немає жодного сайту, не тільки закарпатського, а й загальноукраїнського, який би не писав про проблеми найбільшого в області вузу.

Від імені трудового колективу УжНУ ректор зачитав звернення, адресоване першим особам країни — Президенту та Прем’єр-міністру — з проханням накласти мораторій на рішення про реорганізацію закарпатських вишів. Не оминуло звернення і Табачника та його заступника Суліму. Колектив УжНУ пропонує їм визнати свої помилки та подати у відставку.

Реклама

За словами ректора, він не має нічого проти об’єднання, але воно повинно бути організовано на рівні. Заклад із понад 60-тирічною історією повинен мати певні привілеї.

— Для нас важливо зберегти бренд Ужгородського національного університету, — наголошує ректор.

Реклама

До обласних депутатів із проханням зберегти вищий навчальний заклад звернулася також голова Профкому студентів УжНУ Андріана Завадяк.

Андрій Сербайло, заступник голови облради, висловив свій жаль з приводу того, що ректори вищих навчальних закладів мали можливість залучитися підтримкою Прем’єр-міністра під час його візиту на Закарпаття. Однак вони так і не використали цієї можливості.

Іван Балога запропонував внести до рішення трудового колективу зміни: виключити питання про відставку Табачника, однак внести додатково прохання про призначення Вегеша виконуючим обов’язки ректора. За цю пропозицію голови облради проголосували 74 обласних депутати.

Реклама

Загалом за підтримку рішення трудового колективу УжНУ проголосували 95 депутатів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно