Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ректор УжНУ подасть до суду на міністерську комісію

Ректор УжНУ подасть до суду на міністерську комісію
Керівництво УжНУ сьогодні озвучило журналістам свою офіційну позицію стосовно результатів нещодавньої перевірки державної інспекції вищих навчальних закладів. Нагадаємо, у ході проведення...

Керівництво УжНУ сьогодні озвучило журналістам свою офіційну позицію стосовно результатів нещодавньої перевірки державної інспекції вищих навчальних закладів.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, у ході проведення перевірки студенти, викладачі та керівники університету виявили ряд порушень їхніх прав, як от несанкціоноване анкетування студентів, неаргументована зміна системи оцінювання контрольних робіт, значні недоліки в акті перевірки, як і в процесі його підписання ( при цьому з 25 членів комісії були присутні тільки 4, включно з головою комісії).

Під актом перевірки ректор УжНУ М.Вегеш поставив свій підпис з приміткою, що не погоджується із результатами. Найближчим часом керівництво університету має намір подати до обласного адміністративного суду на склад комісії через те, що при підписанні остаточного документу з результатами інспекції абсолютна більшість його членів не були присутні.

Реклама

Крім того, завтра, 28 лютого, в УжНУ мають намір провести зустріч трудового колективу університету з головами ОДА та обласної ради.

Микола Вегеш: «Вважаємо, що головною причиною проведення численних перевірок, яких за 3 роки у нас побувало 56, є намір реорганізувати систему вищої освіти на Закарпатті. Доки немає закону про вищу освіту, ми проти цього і ми дійсно хочемо знати думку і позицію обласної адміністрації та ради щодо того, чи є право об'єднувати закарпатські виші, не цікавлячись думкою УжНУ про це. Якщо керівники нашої області вважають, що 56 перевірок – це ефективне реформування, ми будемо знати, що це їх офіційна позиція. Я вважаю, що таке серйозне питання як об'єднання вузів – це привід навіть для проведення референдуму в області».Олександра Берегова

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно