Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття у посиленому режимі готується до Євро-2012

Закарпаття у посиленому режимі готується до Євро-2012
У п’ятницю, 24 лютого, під головуванням очільника Закарпаття Олександра Ледиди відбулась координаційна нарада щодо підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. У...

У п’ятницю, 24 лютого, під головуванням очільника Закарпаття Олександра Ледиди відбулась координаційна нарада щодо підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. У заході взяли участь заступники керівника краю Володимир Приходько та Антон Громовий, начальники обласних управлінь, правоохоронці, митники.

ВІДЕО ДНЯ

Рішенням Закарпатської обласної ради від 2008 року „Про регіональну програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу” в області проводяться заходи з підготовки до прийому гостей та учасників чемпіонату.

Як повідомив начальник обласного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Ернест Нусер, нині в області достатньо готелів належного рівня для розміщення вболівальників. Мережа туристичних закладів вздовж основних доріг переміщення гостей та учасників чемпіонату Євро-2012 та поблизу пунктів перетину кордону нараховує 80 одиниць загальною кількістю понад 4 тис. місць. Акцентується увага й на підготовці кадрів. У цій сфері активно працюють кафедри туризму Ужгородського національного та Мукачівського державного університетів. Поряд з цим, в області освітніми закладами та громадськими організаціями проводиться навчання екскурсоводів та гідів-перекладачів, по закінченню якого видаються дозволи на право здійснення туристичного супроводу. На сьогодні в області вже видано 125 таких дозволів.

Реклама

Також в Закарпатті розроблено понад 105 туристичних маршрутів, деякі з них промарковано коштом міжнародних грантових программ.

Важливим аспектом підготовки до Євро є також ремонт доріг. У 2011 році за рахунок коштів державного бюджету на ремонт доріг загального користування направлено 91 895,9 тис. грн. Із загального обсягу коштів на будівництво і реконструкцію спрямовано 8 741,3 тис. грн (на розбудову дороги Київ-Чоп та будівництво об’їзної дороги м. Берегово та с. Астей).

Реклама

Разом з тим, невирішеними поки залишаються питання встановлення туристичних знаків на міжнародних трасах та головних автошляхах області, облаштування некомерційних вбиралень та зон відпочинку при дорогах, деякі питання належної інфраструктури на залізничних пунктів пропуску та пунктів контролю.

За підсумками наради видано ряд доручень та пропозицій. Зокрема, митницям запропоновано на час проведення чемпіонату облаштувати в пунктах пропуску через державний кордон окремі смуги руху, призначені для переміщення учасників та вболівальників Євро-2012, забезпечити смуги інформаційними знаками та розміткою. Встановлення електронного інформаційного табло для водіїв з оперативними даними щодо ситуації на пунктах перетину кордонів – також одне з завдань працівників кордону. У посиленому режимі у дні чемпіонату працюватимуть медики, правоохоронці. Також на основних автошляхах освітлять пішохідні переходи та облаштують зони відпочинку.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно