Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Петро Мідянка став лауреатом Шевченківської премії

Петро Мідянка став лауреатом Шевченківської премії
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, за підсумками таємного голосування, яке відбулося сьогодні, у четвер, 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року. Про...

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, за підсумками таємного голосування, яке відбулося сьогодні, у четвер, 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомили у Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Так, лауреатами премії з літератури стали Петро Мідянка за збірку поезій 2010 року "Луйтра в небо" (представлений на здобуття премії Асоціацією українських письменників), і Володимир Рутківській за історичну трилогію для дітей "Джури" 2007-1010 рр. ("Джури козака Швайки", "Джури-характерники", "Джури і підводний човен", представлений від Держтелерадіо України).

Реклама

У номінації "літературознавство і мистецтвознавство" перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу "Історія української вишивки" 2008 року.

У "музичному мистецтві" лауреатом став Віктор Степурко за псалмодію "Монологи віків" для змішаного хору і соло інструментів (у семи частинах на канонічні тексти).

Реклама

Премія у номінації "образотворче мистецтво" була "виписана" найдорожчому художнику України - Анатолію Криволапу за цикл з 50 робіт "Український мотив".

Премії у номінації "концертно-виконавче мистецтво" і "народне і декоративно-прикладне мистецтво" цього року вирішили не вручати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно