Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві пройшов юнацький чемпіонат України з легкої атлетики

У Мукачеві пройшов юнацький чемпіонат України з легкої атлетики

У Мукачеві пройшов юнацький чемпіонат України з легкої атлетики
19 – 21 лютого у Мукачеві відбувся чемпіонат України з метань. Одні з найдавніших Олімпійських видів змагань, в яких брали участь найсильніші чоловіки та жінки, цього року у зв’язку з політичною...

19 – 21 лютого у Мукачеві відбувся чемпіонат України з метань.

ВІДЕО ДНЯ

Одні з найдавніших Олімпійських видів змагань, в яких брали участь найсильніші чоловіки та жінки, цього року у зв’язку з політичною ситуацією були перенесені з м. Ялти до Мукачева. Отож вперше за всю багаторічну спортивну історію місто Мукачево приймало найкращих українських нащадків Геракла з 18 областей. Не обійшлося і без особливого гостя, так би мовити родзинки змагань, яким став легкоатлет Родрігес Лечнар з Венесуели, який тренується під керівництвом українських тренерів і представлятиме свою країну на Олімпійських Іграх в Ріо-де-Женейро.

Урочисте відкриття змагань відбулося 18 лютого о 18 годині в сесійній залі мукачівської Ратуші. І на підтвердження всього сказаного всі в залі мали змогу почути колоритні та дзвінкі закарпатські пісні у виконанні гурту «Фатьови» та студенток Мукачівського педагогічного коледжу. Також на урочистому відкритті було офіційно вручено нагороди за виконання нормативів МСУ та МСМК братам Пузановим. А після відкриття всі пішли готуватись до серйозних змагань.

Реклама

Змагання проводились на двох стадіонах міста «Спартак» та «Харчовик». Якщо з першим стадіоном все ясно, тут проводяться щорічні чемпіонати області, кубок України зі спортивної ходьби, то інший стадіон майже не був готовий для проведення легкоатлетичних змагань, особливо технічних видів. Але ентузіазму нашим любителям спорту не позичати. Так, менш ніж за два місяці було побудовано сектор для метань молота та диска.

Що ж до самого чемпіонату, то програма змагань тривала 3 дні і включала себе метання диска, молота та списа у таких вікових категоріях: дівчата та юнаки молодші, дівчата та юнаки старші, юніорки та юніори, жінки та чоловіки молодь та старші жінки і чоловіки. Змагання були важливими для всіх учасників, адже за результатами цього чемпіонату буде відібрано найкращих спортсменів, які представлятимуть Україну на Кубку Європи 15 березня у Португалії (м. Лейрія).

Реклама

Перший день змагань видався трохи прохолодним та одним зі складних в організаційному плані, адже все, що існувало лише в теорії, перевірялось практикою. Та попри всі незначні труднощі день пройшов вдало як для спортсменів так і для організаторів. Цього дня було встановлено новий юнацький рекорд України з метання молота (82 метри 96 сантиметрів) спортсменом, який представляв Херсонську область Глібом Піскуновим (переможцем минулорічних Юнацьких Олімпійських Ігор в Китаї). Також цього дня відзначилась і закарпатська легкоатлетка у метанні списа Віталія Дирзу (тренер Цоклан Й.В.), для якої такого рівня змагань були першими і вона виборола 4 місце кинувши спис на 30 метрів 88 сантиметрів.

Андріана Рошко

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно