Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обмінний пункт у Хусті хотіли підірвати, розстріляти і порізати

Обмінний пункт у Хусті хотіли підірвати, розстріляти і порізати

Обмінний пункт у Хусті хотіли підірвати, розстріляти і порізати
До нападу зловмисники готувалися близько тижня, але до місця його скоєння не дійшли кілька метрів. У результаті детально спланованої та майстерно проведеної операції не постраждали ні потенційні...

До нападу зловмисники готувалися близько тижня, але до місця його скоєння не дійшли кілька метрів. У результаті детально спланованої та майстерно проведеної операції не постраждали ні потенційні жертви нападу, ні оточуючі громадяни.

ВІДЕО ДНЯ

Працівниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області було припинено протиправну діяльність учасників організованої злочинної групи, причетних до вчинення збройних нападів на приватних підприємців. До її складу входили двоє уродженців Закарпаття у віці 38 та 36 років, а також один 26-річний мешканець Кіровоградської області.

Після того, як оперативникам стало відомо про готування зловмисників до розбійного нападу на пункт обміну валют, діяльність групи було взято під пильний контроль, а операція по їх затриманню планувалася до дрібниць. До того ж, працівники УБОЗ з’ясували, що один зі зловмисників кілька років тому відбував покарання в Республіці Чехія за вчинення вимагання з використанням вогнепальної зброї, тому діяти при затриманні розбійників потрібно було максимально уважно.

Реклама

Напад на «обмінку» був запланований грабіжниками на вчорашній вечір, однак планам членів злочинної групи здійснитися не судилося: їх по дорозі на «справу» затримали, як то кажуть, «без шуму та пилу», навпроти Хустського міського автовокзалу.

При огляді слідчо-оперативною групою місця пригоди, під чохлом пасажирського сидіння автомобіля, на якому приїхали зловмисники, був виявлений пістолет іноземного виробництва, а під водійським сидінням – предмети, зовні схожі на гранату та запал до неї. Ще по одному подібному «сюрпризу» правоохоронці виявили і в кишенях обох закарпатців. Крім того, під килимком на підлозі автомобіля слідчі виявили штик-ніж іноземного виробництва.

Реклама

Наразі зловмисники затримані, вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Оперативники продовжують перевіряти затриманих на можливу причетність до інших подібних злочинів.

У той же час, з початку цього року працівниками спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю було виявлено та вилучено майже 300 одиниць вогнепальної зброї, в тому числі, 118 – нарізної та 136 – гладкоствольної. Серед цього арсеналу – 14 автоматів, 19 гвинтівок, майже 200 пістолетів та близько півтора десятка револьверів. Крім того, були вилучені майже 180 гранат та один гранатомет.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно