Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатська міліція: "Давай гроші, бо розстріляємо сина"

Закарпатська міліція: "Давай гроші, бо розстріляємо сина"
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ начальнику обласного відділу внутрішніх справ І.Русину, прокурору Закарпатської області Анатолію Петруні. Звернутись до вас мене змусила бездіяльність, а...

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ВІДЕО ДНЯ

начальнику обласного відділу внутрішніх справ І.Русину, прокурору Закарпатської області Анатолію Петруні.

Звернутись до вас мене змусила бездіяльність, а можливо й безпорадність начальника Хустського районного відділу міліції та прокурора Хустського району, оскільки наші звернення до них ніяких результатів не дають. Пригадується, два роки тому в селі Драгово обурені свавільними вимаганнями працівників ДАІ селяни перекинули їх автомобіль. Загрожує вийти з правового поля і ситуація, що склалася в Драгові і навколишніх селах Вона викликана протиправними діями працівників карного розшуку Хустського райвідділу внутрішніх справ, очолюваних начальником відділу Хмарою. Це, зокрема, працівники відділу Попадинець, Йовжій, Вензер, Підгорняк.

Реклама

Уже не перший місяць вони переслідують мого сина Василя Рошковича, вимагаючи від 2-х і більше тисяч доларів США. Позаминулого місяця працівники карного розшуку схопили його в Хусті і у відділку побили мало не до півсмерті. Вони не залишали сина в спокої і надалі. В Драгові, переслідуючи його мікроавтобус марки «мерседес», підрізали авто, а коли завернув у провулок і втік від них, зняли з автомашини номерні знаки, хоч це в їх повноваження не входить.

А 20 вересня 2011 року Підгорняк спільно з дільничним інспектором увірвалися в наш дім, грубо відштовхнувши мене так, що впала на підлогу, і забрали Василя в Хуст. Там, у відділку, вони знову били Василя, зокрема, це були Попадинець, Левер, Підгорняк. І приказували, якщо не даси гроші, спишемо на тебе всі злочини і додавали, що в разі відмови натягнуть на голову поліетиленовий мішок, вивезуть за місто… і ніхто його не знайде. У той день я поїхала слідом і відразу пішла до начальника райвідділу міліції Турдая. Він дав доручення начальникові штабу розібратися. Тільки так мені вдалося визволити Василя, а вони супроводжували нас до самого автовокзалу і тільки побачивши односельців, ми зрозуміли, що врятувалися. Хочу зауважити, що ніяких протиправних дій за Василем Рошковичем не значиться і жодного разу йому не висували ніяких звинувачень.

Реклама

Якби це був поодинокий випадок… Так само вони переслідують молодого драгівчанина Василя Романа, вимагаючи в нього 3 тисячі доларів. І його затримали у відділок, й вимагали, щоб його батько – відомий драгівський підприємець, приніс гроші. А батькові ще раніше сказали: «якщо не даси гроші, пам’ятай, що у тебе два сини…». Вони зробили обшук в автомобілі Василя, запросивши понятих. Коли виявили в салоні набій до рушниці, один із понятих заявив, що перед цим бачив цей набій в руках у міліціонера. Тому із звинуваченням у незаконному зберіганні зброї в них нічого не вийшло. А коли робили обшук в будинку Романів і знову нічого не знайшли, то прихопили із собою водонасос (назавжди), пояснивши досить незграбно, що саме такий знаходиться в обшуку. Батько Василя Романа був на прийомі в прокурора району і про всі ці неподобства розповів, але нічого не змінилося.

Можна спитати і у неповнолітнього Василя Худинця, якому названі працівники пропонували йти красти худобу і ділитися з ними грошима. Мешканці Драгова стверджують, що саме вони довели до самогубства вдовицю, коли пригрозили їй, що затримають сина і на її очах розстріляють, якщо не дасть гроші.

Прошу вас призначити серйозні перевірки, а мешканці Драгова все наведене і багато чого іншого підтвердять.

Реклама

Ольга Рошко, мешканка села Драгово Хустського району

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно