Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Берегівський фестиваль вразить усіх розмаїттям атракцій

Берегівський фестиваль вразить усіх розмаїттям атракцій
Наступної неділі, 25 вересня, в місті Берегово пройде найстаріший фестиваль Закарпаття BEREG FEST. Сьогодні в Ужгородському прес-клубі представники оргкомітету свята розказали про програму...

Наступної неділі, 25 вересня, в місті Берегово пройде найстаріший фестиваль Закарпаття BEREG FEST. Сьогодні в Ужгородському прес-клубі представники оргкомітету свята розказали про програму цьогорічного свята.

ВІДЕО ДНЯ

"Цього року на фестивалі буде 11 майданчиків", - розповів журналістам координатор оргкомітету фестивалю, керівник студії «ARTREK» Володимир Гвоздьо. А саме:

«Гостинний угорський двір»

Реклама

«На цьому майданчику ми спробуємо відтворити гостинність угорського населення Берегівщини, - зазначив Гвоздьо. - Там же проведемо і кулінарні майстер класи: представимо технологію приготування бограчу, технологію готування гурки тощо. Також на фестивалі проведуть майстер-клас по варінню леквару».

Лицарський

Реклама

Ще один майданчик виділений цьогоріч для закарпатських лицарів, що займаються історичною реконструкцією. Минулого року їх дуже вподобали гості фестивалю, тож цього року для «реконструкторів» виділять окрему локацію, де впродовж всього фестивалю будуть проводитись лицарські розваги, можна буде ознайомитись з автентичною зброєю середніх віків, костюмами та обрядами.

Петанковий турнір

«Нам дуже сподобалась ініціатива ужгородських петанкістів, що звернулися до оргкомітету фестивалю на рахунок проведення турніру на кубок Bereg Fest. Території в нас вистачає, тому ми виділили майданчик під цю цікаву гру», - сповістив організатор.

Реклама

Футбольний та шаховий майданчики

Також впродовж фестивалю пройде традиційний турнір дитячих команд з міні-футболу і традиційний шаховий турнір, який цього року дещо розшириться, і включить в себе ще й дитячий турнір. Тут очікують близько 40 діточок-гостей, що позмагаються за призовий фонд – 1000 грн.

Дитячий майданчик

Фестиваль в цьому році розширить і дитячий майданчик. Тут будуть проводитись майстер-класи з виготовлення м’якої іграшки, традиційної ляльки – мотанки.

Традиційно, як і минулого року в рамках фестивалю буде проведено благодійний аукціон. Закарпатські художники вже відвідали Берегівщину. Картини з краєвидами тутешніх сіл підуть з молотка. Виручені кошти, як і минулого року, будуть передані дитячим будинкам берегівщини. Минулого року вдалося отримати більше 30 тис. грн. Вони і були розділені між трьома дитячими будинками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно