Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Балога незадоволений темпами будівництва садочка в Стужиці

Балога незадоволений темпами будівництва садочка в Стужиці
У понеділок, 12 серпня, голова обласної ради Іван Балога здійснив робочу поїздку на Великоберезнящину, в ході якої ознайомився з ходом будівництва дитсадка в селі Стужиця. Нагадаємо, що у рамках...

У понеділок, 12 серпня, голова обласної ради Іван Балога здійснив робочу поїздку на Великоберезнящину, в ході якої ознайомився з ходом будівництва дитсадка в селі Стужиця. Нагадаємо, що у рамках співпраці благодійного фонду «Віза» (край Вісочіна Чеської республіки) із Закарпаттям здійснюється фінансова підтримка будівництва дитячого дошкільного закладу у цьому селі. Під час робочої поїздки керівника ради супроводжували виконувач обов’язків голови Великоберезнянської РДА, депутат облради Михайло Кіндрат, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, координатор «Візи» в Україні Борис Качур, сільський голова Стужиці Юрій Шоляк.

ВІДЕО ДНЯ

У Стужиці завершується будівництво дошкільного навчального закладу. Його фінансують спільно – українська й чеська сторони, загалом заплановано витратити більше двох з половиною мільйона гривень. Почали будувати більше двох років тому. У віддаленому селі гірської Великоберезнянщини садочок має стати тим місцем, де малюки матимуть усі умови для виховання, фізичного загартування, фахової дошкільної підготовки. Заклад розрахований на 40 дітей. Як повідомив сільський голова Стужиці Юрій Шоляк заклад вирішить чимало соціальних проблем: переважну більшість діток буде охоплено дошкільною освітою, тут отримають роботу кілька мешканців села. Вже з кінця вересня малеча зі Стужиці мала відвідувати садочок. На його відкриття планувалося запросити чеських гостей. Проте під час робочої поїздки голови облради з’ясувалося, що заклад ще не готовий прийняти дітвору. Так, благоустрій території лише розпочався. У приміщенні не облаштовано санвузли, харчоблок, не встановлено підлогу. На балконах встановлено ненадійні перила. Система водопостачання та водовідведення теж поки що не працює. Учасники наради висловили невдоволення темпами та якістю будівельних робіт, які до речі координує представник «Візи» в Україні Борис Качур. Голова обласної ради Іван Балога зауважив, що при введенні в експлуатацію дитсадок має відповідати всім існуючим стандартам.

- Кошти на заклад виділялися вчасно, але будівництво вчасно скоріш за все не буде завершено. Об’єкт має здаватися функціональний. Лише коли буде закінчено всі будівельні та інженерні роботи, працюватиме їдальня, встановлено меблі, – тоді заклад і буде введено в експлуатацію, – резюмував Іван Балога.

Реклама

За ініціативи Івана Балоги керівництво Великоберезнянського району створить комісію, яка контролюватиме стан та якість виконаних робіт. Окрім того було вирішено, що дорожні служби облаштують під’їзну дорогу до дитсадка. Також закарпатська сторона поінформувала чеських партнерів про хід будівельних робіт та про можливість перенесення дати відкриття об’єкту із 23 вересня на більш пізніший термін.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно