Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Несподіванки 16-го туру обласної футбольної першості

Несподіванки 16-го туру обласної футбольної першості
В першу неділю осені відбулися матчі чергового, XVІ туру обласної першості серед команд Вищої Ліги. Несподіванкою туру стала втрата очок лідера Вищої ліги "Берегвідейка" в Іршаві. А в центральному...

В першу неділю осені відбулися матчі чергового, XVІ туру обласної першості серед команд Вищої Ліги. Несподіванкою туру стала втрата очок лідера Вищої ліги "Берегвідейка" в Іршаві. А в центральному матчі туру “Мукачево”, за цікавої та захоплюючої гри в виконанні обох команд, мінімально обіграло пістрялівський “Метеор”…

ВІДЕО ДНЯ

ФК “Мукачево” - “Метеор” (Пістрялово) 3:2 (7:0).

Матч в Мукачеві був центральним в XVІ турі. Обидві команди знаходяться в верхній частині турнірної таблиці. Та ще й статус мукачівського дербі “підливав масла в вогонь” напередодні поєдинку. Сам матч як і результат проходив в активних діях з боку гравців обох команд, гра вийшла, як кажуть, “на славу” для глядачів, які зібралися на стадіоні в місті над Латорицею. Хоча інтриги протягом всього матчу вдалося відчути лише в п‘ятнадцять останніх його хвилин. В першому таймі господарі аж тричі відзначилися в воротах Метеора, двічі Бундаш та ще одного разу Бабич, змушували пістрялівців розпочинати з центра поля. З розгромним рахунком 3:0, команди пішли на перерву. В другому таймі, “Метеор”, зібрався з духом і голи Калія та Валі-Заде Муртази повернули інтригу в матчі, оскільки рахунок став 3:2. Останні хвилини гри команди провели на зустрічних курсах, мукачівці прагнули впевнено завершити матч, а пістрялівці будь-що намагалися вирвати нічию в районному центрі. Проте ні одним ні іншим втілити в реальність задумане так і невдалося. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу підопічних Ряшка, які завдяки осічці "Берегвідейка" в Іршаві скоротили розрив в відставанні до трьох очок.

Реклама

“Вишково” - “Поляна” 1:4 (1:3).

“Поляна” виїзний матч в Вишкові почала напрочуд жваво, і вже на 18 хвилині гри вела з різницею в два м’ячі. Відкрив рахунок Юрій Береш, вдало замкнувши передачу Браєра, а другий м’яч забив екс-нападник Метеору Іван Жаренко влучним ударом з лінії штрафного майданчику. Але після двох забитих м’ячів, підопічні Кондрі дещо розслабилися, за що і поплатилися пропущеним голом. Артур Апіян скоротив відставання в матчі. Однак на більше вишківці так і не спромоглися, а полянці відзначилися ще двічі. Спочатку Михайло Іванець майстерно та ефективно виконав штрафний удар, а довершив перемогу Михайло Дячук-Ставицький, елегантним ударом п’яткою замкнув передачу з стандартного положення у виконанні Поляни. Також слід відзначити нереалізований пенальті господарями. Кіпер гостей Стас Головнич виграв дуель у Карла Сойка, парирувавши одинадцятиметровий. Друга поспіль впевнена перемога підопічних Кондрі, які продовжують боротися за медалі чемпіонату.

Реклама

“Бужора” (Іршава) - “Берегвідейк” 2:2 (юнаки 0:2).

Обидві команди провели дуже непрості поєдинку в минулому турі, і якщо лідеру чемпіонату, берегівському "Берегвідейку" на останніх хвилинах гри вдалося вирвати перемогу в Воловці, то “Бужора” свій матч в Давидкові провалила, дозволивши новодавидківцям здобути першу перемогу в сезоні, та ще й розгромну. А в звітному поєдинку географічних сусідів першими рахунок відкрили гості. Після подачі з кутового і помилки голкіпера іршавців, Дмитро Саркіс точним ударом відкрив рахунок в матчі. У складі гостей чи не найкращу свою гру після появи в команду провів Карпинець, який вийшов на заміну наприкінці першого тайму, і мав нагоду для взяття воріт суперника ще в першій 45-хвилинці. Але перший тайм завершився мінімальною перемогою "Берегвідейка". Другий тайм розпочався з голу "Бужори". Це Мирослав Мудра влучним ударом зрівняв рахунок. Однак вже через 15 хвилин гол-красень забив Ігор Калапач, елегантно перекинувши “круглого” через воротаря. Після забитого голу наставник гостей, Роберт Нодь, вирішив дати відпочити основним нападникам команди і випустив на заміну дует братів Сливків. Заміни себе не виправдали взагалі, очікуваної гостроти біля воріт іршавців Андрій та Іван створити не зуміли, а за п’ятнадцять хвилин до закінчення гри берегівчани пропустили разючу контратаку, яку завершив ветеран "Бужори" Іван Ільницький. 2:2, і за час, що залишився до фінального свистка номінальні фаворити матчу так і не змогли більше знайти ключа до воріт "Бужори", а вже в доданий арбітром час, господарі і взагалі могли вирвати перемогу, але страж воріт "Берегвідейка" Андрій Крашевський блискуче справився після виходу віч на віч з Немировським. Бойова нічия, і до речі, це перший нічийний результат Берегвідейка в сезоні.

“Середнє” - “Карпати” (Воловець) 2:1 (4:0).

Реклама

Створивши два непоганих моменти на початку зустрічі, середнянці віддали ініціативу "Карпатам". І на двадцятій хвилині гри, одна з атак гостей завершилася прострілом з правого флангу, в штрафний майданчик команди з Ужгородщини, де найспритнішим виявився форвард гостей, який і відкрив рахунок, точним ударом в правий від себе кут воріт. Після забитого голу, гості свідомо відійшли на власну половину поля, і грамотно захищалися всією командою. В першій половині гри, гра в атаці в підопічних Піньковського майже не клеїлася, можна відзначити хіба що старання Скунзяка, але всі потуги Івана та його одноклубників, гравці гостей вміло зводили нанівець. В перерві наставник господарів випускає головну ударну силу середнянців в цьому сезоні – Соскиду, і з виходом Руслана гра в атаці у господарів помітно підсилилась. Дует нападників Скунзяк-Соскида, потихеньку налагоджували свою взаємодію, а півзахисники намагалися завжди в вірний момент вивести на ударну позицію своїх бомбардирів. “Середнє” все частіше проводить свої атаки, хоча й гості час від часу непогано контратакують. А коли до закінчення основного часу залишалося трохи більше, як 10 хвилин, господарям вдалося зрівняти рахунок. Соскида відібрав м’яч на власній половині поля, пройшов деяку дистанцію, і віддав пас на Задорожнього, Руслан прийнявши м’яч пробіг з ним кілька метрів і на підступах до штрафного майданчику завдав потужного удару в “дев’ятку”. Воротар в цій ситуації був безсилим. Підопічні Піньковського, відчувши “смак голу”, понеслися виривати перемогу, і ще за 5 хвилин, відзначились вдруге. Екс-гравець "Севлюша", Золтан Гелетей, підхопив м’яч, і спробував пробити з дальної дистанції, але м’яч після його удару до воротаря "Карпат" не долетів, через велике скупчення гравців обох команд в штрафному майданчику волівчан, м’яч відскочив до Соскиди, який опинився вже перед воротами, і “розстріляв” голкіпера "Карпат". Ситуація вийшла досить неординарною та спірною. За допомогою відеоповтору лише можна буде побачити чи був офсайд в момент потрапляння м’яча до Соскиди від Гелетея. Але після другого пропущеного голу за вказівкою капітана команди, гравці "Карпат" у повному складі покинули футбольне поле…

“Ф.Медвідя” (Н.Давидково) - ФК “Ужгород” 1:0 (1:0) .

Цей матч не зумів порадувати видовищною та захоплюючою грою вболівальників, які зібралися в першу неділю осені на стадіоні в Новому Давидкові. Матч проходив за спокійним перебігом подій, гра в основному точилася в центрі поля, і як зазвичай буває, долю таких матчів вирішує один м’яч. Так і сталося в звітному поєдинку. Точний удар гравця "Ф.Медвідя", Василя Луци приніс другу поспіль перемогу господарям, які здається, нарешті всерйоз замислились над тим, щоб покинути останню сходинку турнірної таблиці.

“Ялинка” (В.Бичків) - “Севлюш” (Виноградів) 0:1 (3:0 технічна перемога).

Матч в Великому Бичкові сподівань вболівальників місцевої "Ялинки" не виправдав, зрештою, ні одна з команд показаною грою не вражала і в цій зустрічі. Як і в Давидкові, все вирішив один забитий м’яч. В середині першого тайму футболіст виноградівців Василь Терпак відзначився забитим голом, який виявився переможним для "Севлюша". Хоча “Ялинка” також відзначилася в воротах гостей, однак гол господарів не був зарахований.

Андрій Кенийз та Михайло Русин, сайт ФК “Поляна”

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно