Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вбивство вірмен біля "Оазису": нові подробиці

Вбивство вірмен біля "Оазису": нові подробиці
Минуло більше місяця з тих пір, як на околиці Ужгорода - в мікрорайоні Дравці - було скоєно подвійне вбивство вірмен. Але міліція досі не вийшла на сліди вбивці. За словами досвідчених слідчих,...

Минуло більше місяця з тих пір, як на околиці Ужгорода - в мікрорайоні Дравці - було скоєно подвійне вбивство вірмен. Але міліція досі не вийшла на сліди вбивці. За словами досвідчених слідчих, подібні злочини на практиці розкриваються від декількох місяців до 2-3 років.

ВІДЕО ДНЯ

Журналістам вдалося дізнатися деякі деталі того кривавого вечора.

Нагадаємо, що вбивство на об'їзній дорозі обласного центру Закарпаття сталося в ніч з 28 на 29 червня. Обидва убитих - вірмени. За словами міліціонерів, в ту ніч у власника і кухарі ресторану «Оазис» невідомий випустив 10 куль.

Реклама

«Повідомлення про скоєння подвійного вбивства на об'їзній трасі обласного центру на пульт чергової частини Ужгородського райвідділу міліції надійшло близько 00.40 годин 29 червня, - розповідає співробітник міліції. - Чоловік, який працює на автозаправній станції, розташованої в трьох сотнях метрів від ресторану, розповів, що чув постріли поблизу закладу. На місце одразу ж виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. Картина, яку застали міліціонери, була моторошною: на передньому сидінні автомобіля «Ауді А8» з чеськими номерними знаками знаходилося понівечене кулями тіло власника «Оазису» 32-річного Артура А. Поруч біля машини лежав напівживий кухар закладу, 34-річний Бабек Ч.  Було очевидно, що чоловік в останні хвилини життя намагався втекти від убивці, але куля все одно його наздогнала. Через кілька хвилин, Бабек все-таки помер в міській лікарні від отриманого больового шоку».

Як з'ясувалося, Артур приїхав на Закарпаття у березні цього року з Чеської Республіки. В Ужгороді у нього жив рідний брат, власник вірменських кафе та ресторану. Чоловік, за прикладом брата, також взяв в оренду заклад «Оазис», розташований поблизу Ужгорода. Персонал ресторану про вбитого відгукувався дуже добре. Мовляв, роботу кухарів і барменів Артур цінував, платив хорошу зарплату, ніколи не кривдив. У ніч вбивства, ближче до півночі, Артур, як завжди, під'їхав на своїй «Ауді» у ресторан: мав звичку розвозити персонал по домівках. Сівши в машину, він став чекати підлеглих. Бабек першим вийшов з закладу і підійшов до машини. Чи встиг сісти чоловік в авто до тих пір, коли пролунали вистріли, невідомо. Але, ні в чому не винний чоловік, був убитий волею випадку...

Реклама

«У ту ж ніч міліціонери почали опитувати мимовільних свідків вбивства, - продовжує співробітник правоохоронних органів. - Працівники ресторану змогли описати тікаючого чоловіка. Адже перед воротами закладу світив ліхтар, висвітлюючи територію в радіусі 5 метрів.

Вбивця, за описом, був середнього зросту - 170-175 см, у віці близько 25-30 років. Одягнений був у чорний плащ з капюшоном. Куди він зник - ніхто не помітив. Але підійшов він до закладу, так само, як і пішов, пішки».

Міліція дала відповідні запити до Чеської республіки, де протягом останніх років проживав Артур. За словами правоохоронців, процедура ця дуже бюрократична і довга.

Реклама

«З того, що нам вдалося дізнатися, Артур вів у Чехії свій бізнес. Кажуть, був там пов'язаний з криміналом, зокрема з представниками чеченської національності. Торік Артур нібито робив замах на життя одного з представників кримінального світу європейської держави. Йому дали термін, але незабаром апеляція зняла з нього всі звинувачення. Потім Артур, очевидно, щоб уникнути помсти, переїхав до України. Слід цього жорстокого вбивства шукаємо, в першу чергу, в Чехії», - говорить міліціонер.

Міліція також відправила запит до Прикордонної Служби України, щоб з'ясувати особи громадян, які перетинають останнім часом кордон. Але тільки на збір різноманітної інформації може піти приблизно кілька місяців.

«У будинку, де жив загиблий, правоохоронці практично нічого, що могло б допомогти слідству, не знайшли. Навіть аматорські фото загиблого, як і його паспорт, були відсутні. Родичі Артура на всі розпитування відповідають одне: «Убили! Ну, вбили! ". Хоча є підозри, що вони в курсі, хто міг скоїти цей злочин. До речі, дружина вбитого кухаря на зустрічі зі слідчим також не з’являється. Не виключено, що жінка налякана і просто боїться за своє життя, і життя двох своїх дітей».

Зараз розслідуванням резонансного вбивства займається слідче управління обласного управління міліції в Закарпатській області. Тим часом, тіло загиблого Артура відправили до Вірменії, де проживають його батьки, тіло ж Бабека спочиває на кладовищі міста Луганськ, куди його відвіз рідний батько вбитого.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно