Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Василь Петьовка вирішив узаконити цензуру в Інтернеті (ФОТОФАКТ)

Василь Петьовка вирішив узаконити цензуру в Інтернеті (ФОТОФАКТ)

Василь Петьовка вирішив узаконити цензуру в Інтернеті (ФОТОФАКТ)
Народний депутат України від Закарпаття Василь Петьовка зареєстрував законопроект, що стосується регулювання інформації в Інтернеті. Завданнями законопроекту, згідно з пояснювальною...

Народний депутат України від Закарпаття Василь Петьовка зареєстрував законопроект, що стосується регулювання інформації в Інтернеті.

ВІДЕО ДНЯ

Завданнями законопроекту, згідно з пояснювальною запискою, є унормування процесу поширення масової інформації в мережі Інтернет, - йдеться у повідомленні Інституту масової інформації.

Новелою законопроекту є врегулювання прав та обов’язків блогера, а також заборони використання сайту або сторінки сайту в мережі "Інтернет" з метою приховання або фальсифікації суспільно значущих відомостей, поширення завідомо недостовірної інформації під виглядом достовірних повідомлень; поширення інформації з метою зганьбити громадянина або окремі категорії громадян за ознаками статі, віку, расової чи національної приналежності, мови, ставлення до релігії, професії, місця проживання і роботи, а також у зв'язку з їхніми політичними переконаннями, йдеться у пояснювальній записці.

Реклама

Серед найважливішогоз, за цим законом забороняється допускати використання сайту або сторінки сайту в мережі "Інтернет":

- для поширення матеріалів, що містять публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічно виправдовують тероризм, інших екстремістських матеріалів,

Реклама

- для поширення матеріалів, що пропагують порнографію, культ насильства і жорстокості, і матеріалів, які містять нецензурну лайку.

Згідно з законопроектом, при розміщенні інформації на сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" не допускається:

1) використання сайту або сторінки сайту в мережі "Інтернет" з метою приховання або фальсифікації суспільно значущих відомостей, поширення завідомо недостовірної інформації під виглядом достовірних повідомлень;

Реклама

2) поширення інформації з метою зганьбити громадянина або окремі категорії громадян за ознаками статі, віку, расової чи національної приналежності, мови, ставлення до релігії, професії, місця проживання і роботи, а також у зв'язку з їхніми політичними переконаннями.

Крім того, блогер буде зобов'язаний розмістити на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" свої прізвище та ініціали, електронну адресу для направлення йому юридично значимих повідомлень.

Також, згідно з законопроектом, блогер має право:

1) вільно шукати, одержувати, передавати і поширювати інформацію будь-яким способом відповідно до законодавства України;

2) викладати на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" свої особисті судження й оцінки із зазначенням свого імені або псевдоніма;

3) розміщувати або допускати розміщення на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" текстів і (або) інших матеріалів інших користувачів мережі "Інтернет", якщо розміщення таких текстів і (або) інших матеріалів не суперечить законодавству України;

4) поширювати на платній основі рекламу відповідно до цивільного законодавства на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет".

Реклама

Крім того, блогер буде зобов'язаний розмістити на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" свої прізвище та ініціали, електронну адресу для направлення йому юридично значимих повідомлень.

Також блогер буде зобов'язаний розмістити на своїх сайті або сторінці сайту в мережі "Інтернет" негайно при отриманні рішення суду, яке набрало законної сили і містить вимогу про його опублікуванні на даних сайті або сторінці сайту.

Цей законопроект вже викликав обурення відомих інтернет-блогерів України.

Увага! У дописі міститься нецензурна лексика.

Василь Петьовка вирішив узаконити цензуру в Інтернеті (ФОТОФАКТ) – 01
Василь Петьовка вирішив узаконити цензуру в Інтернеті (ФОТОФАКТ) – 02
Василь Петьовка вирішив узаконити цензуру в Інтернеті (ФОТОФАКТ) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно