Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Закарпатдержщебіньохорона": краще втопитися, ніж потрапити до нас в руки

"Закарпатдержщебіньохорона": краще втопитися, ніж потрапити до нас в руки

"Закарпатдержщебіньохорона": краще втопитися, ніж потрапити до нас в руки
На протязі двох останніх тижнів інспекторським складом Закарпатдержрибоохорони за сприяння та взаємодії міліції, прикордонників, громадських інспекторів проведено ряд комплексних рейдів направлених...

На протязі двох останніх тижнів інспекторським складом Закарпатдержрибоохорони за сприяння та взаємодії міліції, прикордонників, громадських інспекторів проведено ряд комплексних рейдів направлених на протидію браконьєрству, незаконній господарській діяльності на водних об'єктах.

ВІДЕО ДНЯ

Результатом роботи стало затримання 114 порушників правил рибальства, з яких за браконьєрство затримано 4 особи, за вилов "червонокнижних видів" 4 чоловіка, припинено спроб до "браконьєрства" (перебування поблизу водойми з забороненими засобами) 8 , вилучено понад 500 м сіток. За порушення природоохоронного законодавства під час господарської діяльності на водних об'єктах притягнуто до відповідальності 40 порушників ( в.т.ч. за миття автотранспорту, засмічення водойм та прибережних смуг).

Так 23.07.2011 року на р.Чорна Тиса поблизу с.Лазівщина , що на Рахівщині, державними інспекторами рибоохорони Шарой Т.Т., Решетар О.М., Куцин М.М., затримано групу осіб з технікою (2 автомашини "Урал", навантажувач "Білорус") котрі проводили самовільний забір гравійно-піщаної суміші з русла. Затримані порушники виявились місцевими жителями гр.Павлючок І.О., Васильчук Р. В., Павлюк Ю.І. На всіх затриманих осіб складено протоколи адміністративного правопорушення та накладено штраф по 102 грн. на кожного.

Реклама

Часом під час проведення рибоохоронної роботи державні інспектори стикаються і з фактами, коли порушення мало не коштує життя самим порушника. В одному із випадків намагаючись втекти від державних інпсекторів рибоохорони, що хотіли затримати порушника за самовільний забір гравійно-піщаної суміші на р.Тересва поблизу с.Ганичі Тячівського р-ну, останній втікаючи по руслу річки на автомашині не правильно вибрав маршрут руху в результаті чого автомобіль перевернувся у воду. На щастя порушника, йому вдалося вибратися з автомашини.

А на розливах р.Латориця поблизу с.М.-Добронь Ужгородського району державними інспекторами рибоохорони Корда С.Ф., Бочкор І.І., Іштванфі А.А. під час рейду затримано місцевих жителів гр.Аніт М.А. та гр.Поп Т.Т., котрі в заборонений спосіб з використанням "плетених кошар" проводили добування риби. На момент затримання порушники встигли "наловити" більше 3 кг. риби (щука,карась,сом). Матеріали справи направлено в Ужгородський міськрайонний суд для притягнення вказаних осіб до відповідальності та відшкодування завданих збитків ( штраф по 340- грн., та 400 грн. збитку).

Реклама

27.07.11 року при проведені повсякденної рибоохоронної роботи державними інспекторами Куцин М.М., Решетар О.М., на р.Тиса поблизу с.Біла Церква Рахівського р-ну, під час перевірки улову у гр.Товт М.М.(місцевого мешканця) виявлено "марену звичайну" занесену до Червоної книги України. На момент огляду риба була не жива.За вилов "червонокнижного виду" на гр. Товт М.М., складено протокол по ст.90 КУпАП для напралення в Рахівський районний суд( штраф в розмірі мін. 340 грн.) та проведено розрахунок для відшковдування шкоди на 200 грн.

Головне управління Закарпатдержрибоохорони попереджає і просить всіх рибалок та гостей краю бути дуже обачними та уважними під час рибальства або відпочинку і не допускати порушень природоохоронного законодавства особливо в місцях існування видів занесених до "Червоної книги України".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно