Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородець Михайло Тарканій везе збірну України з петанку до Швеції

Ужгородець Михайло Тарканій везе збірну України з петанку до Швеції

Ужгородець Михайло Тарканій везе збірну України з петанку до Швеції
З 19 по 21 серпня у шведському місті Гетеборг відбудеться Чемпіонат Європи з петанку, в якому візьме участь і збірна України. Приємно, що у складі збірної будуть і представники Ужгородського...

З 19 по 21 серпня у шведському місті Гетеборг відбудеться Чемпіонат Європи з петанку, в якому візьме участь і збірна України. Приємно, що у складі збірної будуть і представники Ужгородського петанк-клубу. Наш співрозмовник капітан збірної України Михайло Тарканій з Ужгорода.

ВІДЕО ДНЯ

– Скажіть, будь ласка, як відбувався відбір до збірної?

– Цьогоріч збірна формувалася виключно з рейтингових позицій. Тобто, до неї потрапили ті гравці, які мали найбільше балів у рейтингу.

Реклама

– Тобто, відбіркового турніру не було?

– Не було. Рейтинг формується згідно із показниками виступів не в одному якомусь турнірі, а протягом сезону і це логічніше. Крім того, наразі керівництво Всесвітньої федерації петанку вирішило реформувати нашу національну федерацію і з цього приводу навіть був візит президента Всесвітньої федерації петанку Клода Аземи до Києва, де відбулася зустріч у міністерстві спорту. Визначено склад майбутнього керівництва нової федерації петанку України, але на цьому все і зупинилося.

Реклама

– Виходить, що нової федерації ще немає.

– Немає і навіть важко сказати, коли буде. Саме через те ми і не змогли провести повноцінний відбір, бо не знали, хто уповноважений формувати збірну на Чемпіонат Європи аж до останніх днів закінчення реєстрації. Наразі збірна сформована і ми їдемо захищати честь країни до Швеції.

– Хто є фаворитом Чемпіонату і які наші шанси?

Реклама

– Фаворитами залишаються батьки петанку — французи. Але вважаю, що цього року їм конкуренцію складуть іспанці та господарі Чемпіонату. Що стосується України, то наша мета показати достойну гру. Ми розуміємо, що молода українська команда ще не може конкурувати з країнами, де петанк є професійним спортом. До прикладу, у Франції петанкісти виступають у професійних клубах і отримують там зарплатню. Десь так, як у нас професійні футболісти.

– Бажаю нашій команді гарного виступу, тримаємо кулаки.

– Дякую, будемо робити все, щоб виступити якнайкраще.

Наталка Криванич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно