Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Берегвідейк" переміг команду другої ліги

"Берегвідейк" переміг команду другої ліги
"Берегвідейк" (Берегово) - "Кристал" (Херсон) — 1:0 “Берегвідейк”: Крашевський, Єсін, Корнутяк, Теплий, Азаров, Саркіс, Лукашук (Гейці), Сергеєв (Огар), Гурка, Піцур (І. Сливка),...

"Берегвідейк" (Берегово) - "Кристал" (Херсон) — 1:0

ВІДЕО ДНЯ

“Берегвідейк”: Крашевський, Єсін, Корнутяк, Теплий, Азаров, Саркіс, Лукашук (Гейці), Сергеєв (Огар), Гурка, Піцур (І. Сливка), Калапач.

“Кристал”: Бахуринський, Лилик, Мікіщенко, Масалов, Щербина, Гайдаржи (Мазур), О. Мазуренко, Нікіщенко (Гладкий), Панін (Барладин), Кузнєцов, Бакун.

Реклама

Гол: Калапач, 30 хв.

Попередження: Крашевський “Берегвідейк”; Кузнєцов, Лилик, Масалов “Кристал”.

Реклама

Арбітри: Федунець (Тернопіль);

асистенти – Юхименко (Луцьк), Папирович (Хмельницький).

Четвертий арбітр: Гарлач (Ужгород).

Реклама

У першому раунді Кубку України “Берегвідейк”, волею “сліпого” жеребу, отримав у суперники херсонський “Кристал”, який наступний сезон проведе в другій лізі. Слід відзначити, що сам поєдинок почався з майже півгодинним запізненням через невчасний приїзд гостей. До Львова херсонці майже тисячу кілометрів долали потягом, потім, пересівши на автобус, попрямували до сонячного Закарпаття. Трибуни берегівського стадіону “Дружба” ще до початку матчу були заповнені вщент, уболівальники стояли навіть у проходах. Зрештою, цей поєдинок викликав ажіотаж не лише в Берегові, але й в інших регіонах Закарпаття, звідки й приїхали шанувальники футболу, щоби подивитися гру та підтримати нашу команду. За це їм величезна подяка!

Поєдинок розпочався спокійно, в атаку стрімголов команди не поспішали. А перший небезпечний момент виник біля воріт гостей на 10-й хвилині зустрічі, коли удар Сергеєва з-за меж штрафного майданчика, неймовірним сейвом на кутовий перевів голкіпер гостей Бахуринський. Після цього “Берегвідейк” захопив ініціативу, однак добре підготовлені херсонці оборонялися вдало, не даючи змогу надто “розгулятися” фланговим гравцям господарів. Ще один гострий момент виник на 19 хвилині: Михайло Гурка наважився на удар метрів із 25, однак воротар “Кристалу” знову виявився на висоті. Справжнім лідером на полі був наш Сергій Сергеєв, він неодноразово обігрував гравців суперника і найчастіше загрожував воротам Бахуринського. Зрештою, на 30 хв. матчу сталося те, чого так чекали вболівальники, – “Берегвідейк” відкрив рахунок. Арбітр призначив вільний удар у ворота гостей, біля яких вишикувалися одразу 6 гравців “Кристалу”. Сьомим був голкіпер, але Калапачу потужним ударом удалося пробити цю “стінку” і послати м’яч під саму перекладину – 1:0. Радості як глядачів, так і гравців-берегівчан не було меж. Але після забитого гола “Берегвідейку” слід було закріпити успіх. І доки уболівальники підтримували команду, підопічні Р. Нодя створили черговий небезпечний момент, однак удару Піцура забракло точності. А наприкінці першої 45-хвилинки виникла реальна небезпека для воріт господарів, але, на щастя, Крашевський парирував удар. А ще через 2 хвилини “Кристал” таки забив гол. Однак боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши “офсайд”. На цьому перша половина гри завершилася, і команди пішли на 15-хвилинний відпочинок.

Другий тайм розпочався із двох замін у складі херсонців. Гостям удалося вирівняти гру, й “Кристал” почав частіше володіти м’ячем. Однак до справді небезпечних моментів біля воріт Крашевського не доходило. “Берегвідейк” також не так часто, як у першій 45-хвилинці, виявляв бойову ініціативу. На цей раз у Р. Нодя не було його “джокера” Смішка, який із об’єктивних причин не потрапив навіть до заявки на матч. Першим на заміну в складі закарпатців вийшов І. Сливка, замінивши Піцура. Новачок протягом перших хвилин свого перебування на полі мав дві можливості для взяття воріт суперника. Однак точності забракло обом ударам форварда. Пізніше “плеймейкер” господарів Сергеєв пробивав потужно аж двічі, але спочатку Бахуринський знову виручив команду, а в іншому епізоді ворота гостей врятувала поперечина. В останню десятихвилинку гості повністю захопили ініціативу, і хоча сили вже покидали гравців обох команд, але здавалося, що наші футболісти втомилися більше. Досвідчених Сергеєва та Лукашука в кінці гри змінили місцеві вихованці Огар і Гейці. Але напруга біля воріт господарів посилювалася, однак часто майстерність демонстрував сам наш голкіпер, а інколи й захисники у відчайдушній боротьбі відбирали м’яч у “кристалівців”. Найбільше клопоту захисту закарпатців завдавав форвард Бакун. Коли вже добігав кінця доданий арбітром час, гості здобули право на небезпечний штрафний, який, на щастя берегівців і уболівальників, не призвів до гола. А за мить пролунав фінальний свисток, який зафіксував перемогу СК “Берегвідейк” над херсонцями з рахунком 1:0.

У наступному раунді змагань (17 серпня) “Берегвідейк” удома прийматиме першоліговий “Нафтовик” із Охтирки. До речі, ще кілька років тому він виступав у елітному українському дивізіоні, а це значить, що ігровий рівень суперника високий. Аби нашим футболістам гідно пройти цей бар’єр, слід добре підготуватися.

Андрій Кенийз, міська газета "Берегово"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно