Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Парапланеристам на Закарпатті сподобалось

Парапланеристам на Закарпатті сподобалось
У селі Пилипець з 9 по 16 липня пройшов Відкритий Кубок Карпат 2011 року з парапланерного спорту. У змаганнях, які мають український та міжнародний відкритий залік, взяли участь близько 50...

У селі Пилипець з 9 по 16 липня пройшов Відкритий Кубок Карпат 2011 року з парапланерного спорту.

ВІДЕО ДНЯ

У змаганнях, які мають український та міжнародний відкритий залік, взяли участь близько 50 спортсменів, серед яких, крім парапланеристів з України були росіяни, поляки, білорус, іспанець та румун. Двом останнім учасникам, які завітали відразу з Чемпіонату світу, так сподобалися закарпатські краєвиди та природні умови для польотів, що вони наступного року пообіцяли приїхати з командами.

Стартували парапланеристи з гори Гимба (1496 м), де відкривається чудова панорама Боржавського хребта Українських Карпат. На змаганнях розігрувалися вправи: політ за заданим маршрутом на мінімальний час, гонка за заданим маршрутом, політ за трикутним маршрутом, політ на відкриту дальність по прямій або через ППМ, політ на дальність до цілі, політ на дальність до цілі з поверненням, точність приземлення. З погодою спортсменам трохи не пощастило: 2 дні випало через хмари і туман. Двоє учасників зіткнулися у повітрі і травмувалися, але їх життю нічого не загрожує.

Реклама

Під час змагань пройшов розіграш особистої та командної першості серед учасників. Переможцем у загальному заліку став Володимир Клим (Чернівці). У командному заліку перемогу здобула чеська команда “Gradiend”, а серед дівчат лідирувала Світлана Білик (Харків).

Глядачі ж могли не тільки подивитися на захопливі польоти спортсменів, а й політати на крилі в тандемі. Цього року до списку організаторів змагань – Федерація парапланеризму України та львівський парапланерний клуб “Кумулюс” – долучилися Міжгірська та Воловецька районні адміністрації.

Реклама

Оксана Чужа

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно