Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті святкуватимуть День Дунаю

На Закарпатті святкуватимуть День Дунаю
Компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна, Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, Закарпатський облводгосп за підтримки Закарпатської обласної адміністрації, Міжнародна Комісія...

Компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна, Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, Закарпатський облводгосп за підтримки Закарпатської обласної адміністрації, Міжнародна Комісія з захисту р. Дунай, проект ЄС «Посилення підтримки відомствам України, відповідальним за впровадження Дунайської та Рамзарської конвенцій», Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство закордонних справ України запрошують приєднатися до святкування Дня Дунаю в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Цього року свято відбудеться 25 і 26 червня 2011 року, с. Ясіня, Рахівський район, Закарпатська область.

Нагадаємо, що у квітні 2011 р. на конференції Міністрів охорони довкілля країн басейну Тиси (Румунія, Сербія, Словаччина, Угорщина, Україна) було прийнято рішення встановити меморіальні таблички на витоку Тиси від Тисяйських країн, що знаменуватиме собою важливість співпраці між усіма країнами басейну цієї мальовничої річки задля її збереження.

Реклама

25 червня відбудеться урочисте встановлення табличок, концерт пісень народів Тиси та прес-конференція. Початок о 12:00.

26 червня у с. Ясіня розпочнеться фестиваль «Тиса – молодша сестра Дунаю». Початок о 10:30.

Реклама

Програма святкування включає в себе:

1. Конкурс дитячої творчості «Екологічна реклама» - короткий виступ в стилі рекламного роліку з агітацією за збереження навколишнього середовища, економії води, боротьби з засміченням.

2. Змагання «Битва за воду» - змагання між командами від районів, що включає в себе як питання на ерудицію, так і швидкість.

Реклама

3. Конкурс «Тисяйська юшка» - кулінарний конкурс.

4. Конкурс «Тиса має талант» - конкурс пісень, танців та інших видів творчості школярів на тему збереження природи.

5. Загально-дунайський конкурс «Дунайський митець» - конкурс художніх виробів з матеріалів, знайдених на берегах річок. Вироби будуть представлені у формі виставки на фестивалі. Тема року – «Допоможемо нашій Тисі».

День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян, яке організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай і який святкується одночасно у 14 країнах Європи. Вже п’ятий рік поспіль Україна (Закарпатська область) долучається до святкування Дня Дунаю.

Довідка інтернет-видання "Панорама Мукачева".

Виток р. Тиса (Чорна Тиса) знаходиться на південно-західному схилі гори Братківська в Українських Карпатах на висоті 1240 м над рівнем моря.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно