Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські міський голова, прокурор та міліціонери обговорили дотримання прав неповнолітніх

Мукачівські міський голова, прокурор та міліціонери обговорили дотримання прав неповнолітніх

Мукачівські міський голова, прокурор та міліціонери обговорили дотримання прав неповнолітніх
На міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, яка відбулась у прокуратурі м.Мукачева, обговорили питання дотримання прав і свобод ...

На міжвідомчій нараді керівників правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, яка відбулась у прокуратурі м.Мукачева, обговорили питання дотримання прав і свобод дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Під час наради прокурор міста Мукачева Віктор Данканич відзначив, що одним із стратегічних пріоритетів в державі і краї загалом є питання забезпечення прав і свобод дітей. Основним принципом якого є те, що всі діти на території України мають рівні права і свободи, визначені законодавством про охорону дитинства та іншими нормативно-правовими актами, - зазначила прокурор прокуратури міста А. Федорова.

На нараді представники влади обговорили і основні завдання нинішнього законодавства щодо дотримання норм закону « Про охорону дитинства». Вимогою сьогодення є розширення соціально-правових гарантій дітей, забезпечення фізичного, інтелектуального, культурного розвитку молодого покоління, створення соціально-економічних і правових інститутів з метою захисту прав і законних інтересів дитини.

Реклама

Окрім того, констатовано, що проблема злочинності в молодіжному середовищі є високо актуальною для будь-якого суспільства, не є винятком і наше середовище. В наш час неповнолітні – одна з найбільш кримінально уражених верств населення. Значення протидії злочинності дітей, які не досягли повноліття, зумовлено тим, що діти знаходяться в стані формування життєвої позиції і при певних обставинах є можливим «резервом» дорослої злочинності.

З метою підвищення ефективності роботи органів внутрішніх справ, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, забезпечення законності у сфері охорони дитинства на нараді прийняте спільне рішення щодо органів виконавчої влади та правоохоронних органів у 2015 році вжити скоординованих заходів щодо забезпечення захисту прав і свобод дітей. В основному, мова йде про сиріт та позбавлених батьківського піклування дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, а також дітей, які вступили у конфлікт із законом, дотримання законності у сфері охорони дитинства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно