Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Хустщині цвіте Долина нарцисів

На Хустщині цвіте Долина нарцисів
На Закарпатті зацвіла долина нарцисів. За легендою, мешканці Хуста набивали цвітом цієї квітки подушки ординців, що захопили замок, видаючи це за знак покори і пошани. Та той, хто засне на нарцисах,...

На Закарпатті зацвіла долина нарцисів. За легендою, мешканці Хуста набивали цвітом цієї квітки подушки ординців, що захопили замок, видаючи це за знак покори і пошани. Та той, хто засне на нарцисах, більше не прокинеться. Щороку у найбільшу у світі долину нарцисів приїжджають приблизно двадцять тисяч туристів.

ВІДЕО ДНЯ

Аби цвітуче поле не знищили - браконьєрів штрафують - одна зірвана квітка коштує 12 гривень. Стільки ж коштує і вхід на територію заповідника. А от послуги екскурсовода обійдуться у 50 гривень.

"Нарцис вузьколистий - це вид який проживає на висоті від кілометра і вище, його можна зустріти у Альпах на Балканах, Карпатах в Україні він проростає тільки на Закарпатті. Ця долина нарцисів унікальна тим, що тут є єдиний осередок в Європі рівнинного зростання нарцису вузьколистого", - каже екскурсовод Володимир Довганич.

Реклама

Традиційно період активного цвітіння вузьколистого нарциса розпочинається всередині травня і триває близько двох тижнів. Щоправда - це не єдина принада заповідника. Долина нарцисів, яка є єдиною у Європі, багата ще й іншими видами унікальних рослин. Їх налічують близько 500 видів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно