Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • П’ятеро закарпатців стали чемпіонами світу з гирьового спорту

П’ятеро закарпатців стали чемпіонами світу з гирьового спорту

П’ятеро закарпатців стали чемпіонами світу з гирьового спорту
У білоруському місті Вітебську, де щороку проводиться міжнародний пісенний конкурс «Слов'янський базар», відбувся черговий чемпіонат світу та Європи з гирьового спорту за версією Міжнародної...

У білоруському місті Вітебську, де щороку проводиться міжнародний пісенний конкурс «Слов'янський базар», відбувся черговий чемпіонат світу та Європи з гирьового спорту за версією Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту, в якому прийняло участь 375 учасників з 23 країн світу.

ВІДЕО ДНЯ

У черговий раз у цих престижних змаганнях у складі збірної України взяли участь і спортсмени Закарпаття, зокрема з Виноградова.

Першою свою майстерність на параді відкриття показала багаторазова чемпіонка світу серед дівчат, юніорок, жінок Анжеліка Химинець – випускниця Дротинської ЗОШ. У зеленому вбранні під бурхливі оплески присутніх вона станцювала під пісню "Дівчина-весна". Тобто, символічно принесла весну в ще тоді засніжений Вітебськ. Тут же на параді вона була нагороджена медаллю "За досягнення в міжнародному спорті". Як раз під час змагань Анжеліці виповнилось 17 років і "фея жонглювання" отримала повнісіньку спортивну сумку подарунків. А на спортивному помості вона виборола аж дев'ять золотих медалей у жонглюванні 8-кг гирею і в гирьовому спринті – ривок 16-кг гирі протягом двох хвилин (65 підйомів).

Реклама

11-річна Андріанка Фединець з гімназії стала чемпіонкою світу, Європи і міжнародного турніру пам'яті Ломоносова серед молодших дівчат.

Свій другий титул чемпіона світу серед юнаків виборов 15-річний Дмитро Кіш, учень міської ЗОШ №4. У такі молоді роки це не вдавалось нікому у світі.

Реклама

Вперше взяв участь у чемпіонаті світу серед ветеранів з жонглювання гирею державний інспектор з карантину рослин у Виноградівському районі Володимир Орябко. У віковій групі 45-54 років він виборов п'ять золотих медалей і став, за словами тренера Володимира Стрілецького, одним з найздібніших учнів. До речі, у цьому спортивному клубі успішно займаються і діти Володимира Орябка.

Сам же тренер Володимир Стрілецький – тепер уже 11-разовий чемпіон світу, виборов п"ять золотих медалей у віковій групі 70-79 років та ще й встановив рекорд у гирьовому марафоні. За одну годину лежачи вижав 12-кг гирею 3127 разів поспіль! Таке не під силу і молодим....

Наразі наші гирьовики готуються до І-ої всесвітньої олімпіади майстрів гирьового спорту, яка відбудеться в серпні в Архангельську.

Реклама

Валерія Каналош

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно