Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Рівень безробіття на Закарпатті зріс на 21,5%

Рівень безробіття на Закарпатті зріс на 21,5%
Цього року у лютому, у пошуках роботи до державної служби зайнятості в Закарпатській області звернулося 3,2 тисячі незайнятих громадян, що на 19,6% більше, ніж у лютому торік. З числа тих, що...

Цього року у лютому, у пошуках роботи до державної служби зайнятості в Закарпатській області звернулося 3,2 тисячі незайнятих громадян, що на 19,6% більше, ніж у лютому торік.

ВІДЕО ДНЯ

З числа тих, що звернулися з питань працевлаштування у лютому, більше половини складали жінки, кожний другий – молода особа у віці до 35 років, 18,8% – особи, які потребують особливого соціального захисту.

Станом на 1 березня 2011 року, на обліку в державній службі зайнятості перебувало 16,2 тис. незайнятих трудовою діяльністю громадян, з них статус безробітного мали 15,6 тис. осіб або 96,3%. Порівняно з відповідною датою минулого року кількість безробітних зросла на 21,5%.

Реклама

Рівень зареєстрованого безробіття, порівняно з аналогічною датою минулого року, зріс на 0,4 відсоткового пункту та на 1 березня 2011 року становив 2,1% постійного населення працездатного віку.

Серед районів області найвищий рівень безробіття у Воловецькому районі – 8,0%, найнижчий – в Хустському районі – 0,9%.

Реклама

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння центрів зайнятості за січень–лютий  збільшилася на 0,6% порівняно з відповідним періодом торік і становила 2,6 тис. осіб. Рівень працевлаштування становив 12,9%.

Із Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на допомогу безробітним за два місяці п.р. витрачено 14,8 млн. грн. Середній розмір допомоги для одного безробітного становив 695,54 грн., або 73,9% законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Л.О. Головач,  заступник начальника відділу статистики праці Головного управління статистики у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно