Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті не будуть будувати нові пункти утримання нелегалів

На Закарпатті не будуть будувати нові пункти утримання нелегалів

На Закарпатті не будуть будувати нові пункти утримання нелегалів
Останнім часом активно поширюється інформація щодо можливого будівництва в області нових пунктів утримання нелегальних мігрантів. Приводом цьому стала інформація про те, що, нібито, Європейський...

Останнім часом активно поширюється інформація щодо можливого будівництва в області нових пунктів утримання нелегальних мігрантів.

ВІДЕО ДНЯ

Приводом цьому стала інформація про те, що, нібито, Європейський Союз збирається укласти контракт на будівництво в Україні з десяток пунктів тимчасового перебування та утримання нелегалів. Мовляв, кілька «відстійників» незабаром з'являться і на Закарпатті. Особливо гостро це питання постало у Чопі, де прикордонники наполягають на будівництві нового пункту утримання нелегальних мігрантів.

З цього приводу керівник краю Олександр Ледида заявив наступне:

Реклама

— Обласна влада не давала згоди на розміщення в краї нових пунктів тимчасового тримання нелегальних мігрантів. Позиція обласної влади однозначна: в Закарпатті – туристично-рекреаційному краї, який ми прагнемо зробити ще й екологічно чистим, не повинно бути жодних «відстійників» нелегалів. На прикладі табору в Павшино закарпатці вже бачили, які загрози для населення несуть нелегальні мігранти: різні хвороби, зростання злочинності і т.д. Повертатися знову до проблем минулого – не бачу сенсу.

Водночас, слід усвідомлювати, що область межує одразу з 4 країнами ЄС. Тому питання протидії нелегальної міграції в області є і ще тривалий час залишатиметься актуальним. Затриманих нелегалів «на місці» потрібно ідентифікувати та можливо, розслідувати скоєні ними злочини. На моє переконання, такі оперативні дії мають відбуватися винятково на території прикордонних загонів – у спеціально облаштованих будівлях. Такі приміщення є в наявності як у Чопському, так і в Мукачівському прикордонних загонах. Можливо, ці пункти нині не зовсім відповідають санітарно-гігієнічним вимогам міжнародних організацій з прав людини. Якщо ЄС хоче виділити гроші саме на покращення цих умов – обласна влада сприятиме. Але, повторюся, про жодне будівництво нових пунктів тримання нелегальних мігрантів на території Закарпаття – не йдеться.

Реклама

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили у прес-центрі Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно