Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Закарпатті на АЗС «Лукойл» та «WOG» штучно завищували ціни

У Закарпатті на АЗС «Лукойл» та «WOG» штучно завищували ціни
Антимонопольний комітет України оштрафував ПІІ «Лукойл-Україна» та ТОВ «ТД Континіум-Галичина» на 100 тис. грн. кожне за порушення конкуренційного законодавства у вигляді безпідставного встановлення...

Антимонопольний комітет України оштрафував ПІІ «Лукойл-Україна» та ТОВ «ТД Континіум-Галичина» на 100 тис. грн. кожне за порушення конкуренційного законодавства у вигляді безпідставного встановлення однакових роздрібних цін на пальне. Таке рішення прийняте за результатами засідання Комітету сьогодні.

ВІДЕО ДНЯ

Як встановив Комітет, впродовж січня цього року оператори без об’єктивно виправданих на те причин вчиняли схожі дії, одночасно й до однакового рівня підвищуючи роздрібні ціни на бензини та дизельне пальне, продаж яких здійснювався на АЗС «Лукойл» та «WOG» у низці західних областей. Зокрема, у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській та Хмельницькій області. Зростання вартості пального відбувалося у три етапи та склало в середньому 90 коп. за літр.

У ході цього розслідування Комітет також оштрафував ПАТ «Концерн Галнафтогаз» на 30 тис. грн за подання недостовірної інформації на офіційний запит.

Реклама

На засіданні Комітету уповноважені представники компаній-відповідачів визнали порушення та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету.

«Нафтотрейдери централізовано встановлювали ціни на пальне, доводячи їх до однакового рівня за рахунок варіацій з торговельними надбавками. Однак, така неправомірна поведінка операторів отримала належну оцінку з боку Антимонопольного комітету, і тепер Комітет триматиме діяльність цих компаній на особливому контролі. Адже стабільність на ринку пального була, є і буде для нашої держави одним з головних пріоритетів», – прокоментував прийняте рішення Голова Комітету Олексій Костусєв.

Реклама

Антимонопольний комітет України

Джерело: Портал "Мукачево.нет"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно