У жовтні на Закарпатті вперше зварять “золотий гуляш”
9 жовтня 2010 р. (субота) у с.Мужієво, Берегівського району, Закарпатської області відбудеться фестиваль "Золотий гуляш".
ВІДЕО ДНЯКонкурсні страви: бограч гуляш, бобгуляш, бетярський гуляш.
Меню власників сільських садиб Берегівщини: Мужіївська домашня ковбаса та гурка, Боржавська уха, Четфалвівські голубці, Гечанські фанки(пампухи) з лекваром, Варіївський ташколевеш, Великобактянське лечо
РекламаПрограма
Від 9.00 Дегустація та продаж страв, вина, палинки, винограду, інших продуктів сільських господарів та виробів народних умільців
Реклама11-18.00 Розважальні програми:
Заняття в «майстернях» народних умільців: плетіння кошиків, виготовлення бісеру, ткацтво т.п.
Конкурс народних ігор
РекламаНавчання угорському чардашу
Демонстрування одягу, житлового помешкання – ЮРТИ- та зброї давніх угрів
Демонстрація приготовування бограч гуляша з участю гостей фестивалю
Інші розваги: конкурс по розпису обличчя, дитячих малюнків, виготовлення карікатур, верхова їзда на конях т.п.
15.30-16.15 Офіційне відкриття
16.15-19.00 Культурна програма
16.30-17.00 Зустріч з журналістами
Реклама19.00 Оголошення переможців конкурсу першого мужіївського фестивалю-ярмарок «Золотий гуляш», вручення призів
20.00 Сюреті бал -музична фольклорна програма присвячена збору урожаю винограду. Грає естрадний ансабль.
Як доїхати: з центра м.Берегово (пл. Ф. Ракоцзі) щогодинно відправлятимуться мікроавтобуси до місця фестивалю у с. Мужієво
Головний організатор: Берегівська районна спілка сільського туризму
Співорганзітори: Мужіївська сільська рада
Докладна інформація щодо фестивалю та замовленню нічлігу: Тел: 0995196231 begin_of_the_skype_highlighting 0995196231 end_of_the_skype_highlighting, 0507453457 begin_of_the_skype_highlighting 0507453457 end_of_the_skype_highlighting
e-mail: [email protected]
РекламаДовідково про гуляш: (матеріал Вікіпедії — вільної енциклопедії)
Гуляш — м'ясна гаряча страва угорського походження.
Зазвичай її готують з телятини чи яловичини. Для цього м'ясо нарізають невеликими шматочками (20-30г) та тушкують з кришеною цибулею. Під час приготування до страви додають томати чи томатне пюре, лаврове листя, чорний перець, гострий червоний перець, заправляють борошном та меленою солодкою паприкою.