Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кримінальна хроніка на Закарпатті

Кримінальна хроніка на Закарпатті
Спершу пили... Вечірньої пори в Тячівську районну лікарню звернувся за допомогою 34-річний житель селища Тересва. Чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння, на обличчі та...

Спершу пили...

ВІДЕО ДНЯ

Вечірньої пори в Тячівську районну лікарню звернувся за допомогою 34-річний житель селища Тересва. Чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння, на обличчі та спині виднілися сліди побоїв. Про цей випадок медики повідомили в райвідділ міліції, й на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Невдовзі міліціонери з’ясували обставини, за яких травмувалася людина.

У рідному селі потерпілий розпивав алкогольні напої з двома односельчанами, віком 31 рік, яких обох звати Василями. Далі між нетверезими чоловіками, як то часто буває, виникла сварка, в ході якої Василі відлупцювали третього, ще й відібрали від нього мопед. А це вже розцінюється як грабіж. Обох молодиків доставлено в райвідділ міліції, крадений мопед вилучено.

Реклама

Жіночі руки і красти вміють...

Жінка-підприємець з Виноградова поскаржилася в райвідділ міліції, що з її торгової точки на ринку невідома особа викрала чотири жiночi майки на загальну суму 140 гривень. За скоєння даної крадiжки міліціонери затримали 42-річну мешканку с.Дяково, речовi докази вилучено.

Реклама

А мешканка с.Онокiвцi, що на Ужгородщині, повідомила в райвідділ міліції про те, що знайома молодиця поцупила з її будинку гроші в сумі 70 гривень. Чи це справді так, з’ясовується.

Вирощування коноплі на Закарпатті

Скільки міліція не попереджає громадян, що вирощувати коноплі і велику кількість маку – це незаконна справа, за яку передбачена кримінальна відповідальність. Але окремі краяни продовжують ігнорувати закон і влаштовують на своїх городах і присадибних ділянках справжні «наркоплантації». Саме їх і мав на меті виявити та знешкодити рейд, який проходив недавно в багатьох районах області у рамках операції під умовною назвою «Мак». Здійснені співробітниками райвідділів УМВС України в Закарпатській області відповідні заходи засвідчили: господарів, які полюбляють культивувати потайки заборонені рослини, на жаль, вистачає.

Реклама

Щоправда, коли така діяльність селян стає відомою стражам порядку, вони, як правило, починають вигадувати різні байки, мовляв: вирощували зілля для себе, нічого не знали про кримінал і т.д. Щось подібне на своє виправдання розповідала і 35-річна жителька с. Тур’я Ремета, у якої вилучили понад 600 грамів конопель. Того ж дня інша група працівників міліції натрапила неподалік с. Раково на справжню конопляну плантацію, звідти міліціонери зібрали чималий «урожай» -- 280 стебел.

Певно, не змогла втриматися від спокуси заробити на рослині, що використовується для виготовлення наркотику, й 55-річна жителька с. Серне Мукачівського району. Окрім цього, на її обійсті районні правоохоронці виявили та вилучили ще 10 стебел канабісу.

Потрапила у сильця міліціонерів і 52-річна жителька Воловеччини, яка мала необережність продати жителю рай центру кількасот грамів макової соломки. Обох на гарячому під час проведення оборудки затримали працівники карного розшуку. Мала намір заробити на чужій біді ще одна літня господиня, але цього разу із с. Букове Виноградівського району. Пенсіонерка виростила на власному городі 161 рослину конопель. Та «урожай» зібрати не встигла, оскільки цю міні-плантацію виявили працівники районної міліції.

За всіма фактами винуватців притягають до відповідальності. Загалом під час проведення операції «Мак» міліціонери краю вилучили близько 16 тисяч рослин снодійного маку та понад 15 тисяч рослин конопель. З незаконного обігу вилучено 166 кілограмів дурман-зілля. Проти зловмисників порушено 62 кримінальні справи. Боротьба з наркоманією триває.

Принагідно нагадаємо, що останні зміни до чинного законодавства передбачають значно суворіше покарання: за посів 100 стебел маку чи 10 стебел конопель наступає кримінальна відповідальність.

Іван ЛаджунПограбування вночі

Житель одного з сіл Хустщини заслаб і потрапив до лікарні. Чоловік узяв із собою на ліки 900 гривень. І от вночі від нього украли в палаті ці гроші. Потерпілий звернувся в міліцію, й правоохоронці затримали за гарячими слідами крадія, яким виявився 36-річний мешканець села Нижнє Селище. Украдені грошi вилучено.

Реклама

Заробити на "наркоті" не вийшло

На автодорозi мiж селами Горiнчово та Липча, що в Хустському районі, спiвробiтники карного розшуку затримали 17-річного юнака з Горiнчова, у якого знайшли та вилучили близько 20 грамiв марихуани. Цю “наркоту”, як з’ясувалося, хлопчина намагався збути за 600 гривень. Обставини справи з’ясовуються.

Пішов за грибами і загинув

У ці осінні дні почастішали нещасні випадки з людьми похилого віку, котрі йдуть наодинці в ліс за грибами. Нещодавно дідусь з Ужгорода, збираючи гриби в лісі на Березнянщині, зламав ногу й ледь не загинув. На щастя, його вчасно знайшли рятувальники. А от 70-річному жителю Львова поталанило менше...

У міліцію звернувся із заявою про зникнення батька 44-річний мешканець Львова. Удвох зі своїм батьком вони пішли зранку за грибами в лісове урочище бiля села Синевирська Поляна, що на Міжгірщині. В лісі батько заблукав. Після того, як син ударив на сполох, зниклого грибника пішли в ліс шукати працівники міліції. На жаль, дільничні виявили ввечері вже бездиханне тіло людини. Зовнiшнiм оглядом трупа ознак насильницької смертi не виявлено, її причину повинна встановити судмедекспертиза..

Наркокубло в ужгородських багатоповерхівках

У післяобідню пору недавнього вересневого дня в кафе, що у с. Минай на Ужгородщині, зайшли працівники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків та слідчого відділення Ужгородського райвідділу УМВС України в Закарпатській області. Цей візит правоохоронців був не випадковим. Річ у тім, що оперативникам стало відомо: саме в цей час і у цьому закладі проходитиме наркооборудка. Тож стражі порядку вирішили затримати її учасників на гарячому. Про заплановану спецоперацію ні торговець, ні покупець, звісно, нічого не знали, тому з появою міліціонерів помітно розгубилися. На вимогу оперативників обом молодикам довелося діставати з кишень речові докази: одному - 500 гривень, щойно отриманих за товар, іншому – психотропну речовину амфетамін, придбану у торговця. Далі розмову з підозрюваними стражі порядку продовжили у службовому кабінеті райвідділу міліції.

Реклама

Одним із затриманих виявився 32-річний ужгородець Петро. Молодик, перебував у стані сп’яніння. Аби встановити, що житель обласного центру «під наркотичним кайфом», не потрібно було й проводити спеціальну експертизу, оскільки він і раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за наркотики – «грішив» молодик цим «ділом». Розуміючи, що працівники міліції чітко зафіксували злочин, до того ж, не вперше маючи справу з подібним криміналом, чоловік не став відпиратися, а одразу зізнався, що того дня реалізував у барі амфетамін. Стверджував, нібито конче знадобилися гроші. Однак це виявилося далеко не все. Петро зізнався, що вже й не уявляє своє життя без кайфу – за його плечима наркотичний «стаж» понад десять років. За словами ужгородця, він вживав усі психотропні препарати, котрі потрапляли під руку, – від найпростіших до більш складних. Петро зазвичай проживав у батьківській оселі, але крім неї, в його власності було ще одне помешкання. Власне, той факт і підштовхнув молодика до рішення виготовляти тут заборонену наркотичну речовину. Справу налагодив ще навесні. Якось у центрі Ужгорода Петро дістав скляну трубу, котру застосовував як конденсаційний пристрій для виготовлення синтетичного наркотику. Нерідко сюди навідувалися гості -- 29-річний Віталій та 15-річна сусідка Андріана. Дівчина, правда, спершу заходила чисто з цікавості, але згодом старші приятелі «присадили» таки її на «наркоту».

Дивує те, що Петрові батьки навіть не здогадувалися про заборонене і небезпечне захоплення їхнього сина. Не звернули вони увагу і на характерні сліди на руках, інакше б здогадалися: їхній син давно вже «сидить на голці». Можливо, родичі захоплювалися природнім художнім талантом Петра – він полюбляв малювати. До речі, «художник» майстерно розписав усі стіни у злощасному помешканні, де виготовляв диявольське зілля. За якийсь час злощасна оселя перетворилася на справжнісіньке наркокубло. Однак, як відомо, для придбання сировини необхідні були гроші. Тому Петро й вирішив приторговувати амфетаміном.

Як довго тривала така діяльність підозрюваного, наразі з’ясовують працівники Ужгородського райвідділу УМВС. Під час санкціонованого огляду у цьому помешканні правоохоронці також знайшли залишки ефедрину – небезпечного психотропного засобі, вилучили одноразовий шприц з якоюсь наркотичною речовиною.

Нещодавно працівникам міліції стало відомо, що помер постійний «клієнт» цієї хати -- згаданий Віталій. Скоріш за все, саме тривале вживання наркотичних препаратів і відіграло фатальну роль у його житті.

- Наразі на рахунку затриманого шість епізодів, – розповідає начальник Ужгородського райвідділу УМВС України в Закарпатській області Віталій Шимоняк. – Розпочато слідство, яке веде старший слідчий райвідділу Олександр Боднарчук. Молодику пред’являється цілий «букет» звинувачень, зокрема організація та утримання місць для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів, незаконне виготовлення з метою збуту та збут наркотичних засобів, схиляння неповнолітнього до вживання наркотиків, привласнення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, незаконне виготовлення та зберігання без мети збуту психотропних речовин, вчинений особою яка раніше вчинила злочини та незаконне виготовлення з метою збуту та збут наркотичних засобів і психотропних речовин, вчинений повторно.

Іван ЛаджунЗлодій автомобільних двірників

Незвичний об’єкт для своїх злочинних замислів-очисні двірники з лобових вікон автомобілів обрав 38-річний злодій з Ужгорода. За одну ніч цей чолов’яга поцупив дві пари двірників: з "Фольсвагена Поло", яким керує жінка, та з “Шевроле-Лачетті” жителя Ужгорода. Двірники для іномарок-річ недешева, сума збитків склала близько тисячі гривень. Машини злодій вибирав ті, які були припарковані у темних дворах будинків. Затримали зловмисника дільничні, крадені речі в нього вилучено, й тепер з’ясовується, навіщо вони йому знадобилися.

Реклама

Міліція ж радить автовласникам зберігати свої авто в гаражах або на стоянках, які вночі охороняються.

Студенти обкурювалися в гуртожитку

Зранку наряд Державної служби охорони, маючи відповідну оперативну інформацію, навідався в університетський гуртожиток в Ужгороді. Тут на третьому поверсi у ваннiй кiмнатi міліціонери затримали двох 18-річних студентів, вихідців з Воловеччини. З’ясувалося, що ранкової пори обидва прийшли у ванну не митися чи речі попрати, а... “курнути травки”. Біля хлопців стражі порядку виявили та вилучили згорток марихуани вагою 3 грами та обрiзану пляшку з фольгою на горловинi, так званий бульбулятор для куріння марихуани. Обставини справи з’ясовуються.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі ГУМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно