Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті пройшов етап Чемпіонату України з мотокросу

На Закарпатті пройшов етап Чемпіонату України з мотокросу
В урочищі Термачув, неподалік Заброді, 4 – 5 вересня проведено ІV етап Чемпіонату України та ХХVІ-й традиційний міжобласний мотоциклетний крос. Нинішньої осені, в урочищі Термачув відбувалися аж...

В урочищі Термачув, неподалік Заброді, 4 – 5 вересня проведено ІV етап Чемпіонату України та ХХVІ-й традиційний міжобласний мотоциклетний крос.

ВІДЕО ДНЯ

Нинішньої осені, в урочищі Термачув відбувалися аж два неординарні й знакові дійства. Вперше тут проведено фестиваль лемківської культури Закарпаття «Лемківська ватра». Відтак кращі мотокросмени України та області традиційно виборювали чемпіонські титули та звання.

У суботу спортивні делегації, що приїхали, аби взяти участь у мотоциклетних перегонах, в основному займалися облаштуванням, знайомилися із трасою, мальовничою місцевістю. А дехто з гостей навіть грибів встиг назбирати, поласувати запашною мачанкою.

Реклама

А у неділю із сьомої ранку задощило не на жарт.

- До проведення змагань, - каже головний суддя мотоциклетних перегонів Стефан Газуда, - ми готові, бо працювали старанно всі задіяні служби. Та чи не найбільше доклали зусиль господарі – працівники місцевого Товариства сприяння обороні України під керівництвом його директора Івана Герзанича. Словом, стартуватимемо і у визначені строки.

Реклама

...Звучать урочисто фанфари. Спортивне свято починається. На імпровізовану сцену піднімаються керівники області і району, представники владних спортивних організацій України, Закарпаття та областей – учасниць, ветерани мотоциклетного спорту.

Під звуки Державного Гімну України майстри спорту України, неодноразові чемпіони, призери подібних змагань ужгородець Віктор Стегура і Юрій Наумчик з Ковеля піднімають Державний прапор України та змагань.

З напутніми щирими словами звернулися до присутніх голова ОДА, голова райдержадміністрації Іван Олійник, голова районної ради Василь Канюк, голова обласної організації Товариства сприяння обороні України Євген Терьошкін, голова обласного осередку Федерації мотоциклетного спорту України Стефан Газуда.

Реклама

Виступаючі та члени Почесної президії хвилиною мовчання вшанували відомого закарпатського спортсмена Миколу Сича, життя котрого обірвалося нещодавно.

Головний суддя чемпіонату Стефан Газуда ознайомив спортсменів, гостей, всіх учасників мотоциклетного дійства з перебігом змагань. Ще мить, і він виводить провідних дієвих осіб на лінію старту. Почалось...

Впродовж дня, незважаючи на дощ і зливу, тривали непрості й напружені поєдинки. Багаточисельна вболівальницька аудиторія із хвилюванням спостерігала і радісні усмішки переможців, й розчарування та смуток на обличчях спортсменів, падіння і незначні травмування. Та це були лишень миттєвості. Бо за першими заїздами класів мотоциклів 150 куб.см. П.О.,500 куб.см. П.О., 125 куб.см. та «OPEN», Р.О., «Аматори-Ветерани», 85 куб.см. та 50 куб.см. після незначного перепочинку наступав другий – ще відповідальніший.

Під час перерви хотілося перемовитись із майстром спорту України чемпіоном та призером чемпіонатів України з мотоциклетного кросу Віктором Стегурою.

Та після першого заїзду він був дещо втомленим. Лише встиг кількома словами охарактеризувати перебіг змагань:

-Надто важко на трасі спортсменам. Багато калюж, болота. Особливо непевно на поворотах та трамплінах. А тут ще й дощить і дощить. Але готові хлопці до всього. Не з лякливих...

Короткою, майже вітальною, була зустріч і з відомим земляком, ветераном мотоциклетного спорту Закарпаття, майстром спорту колишнього СРСР, заступником голови обласної організації ТСОУ, директором Ужгородського об’єднаного навчально-спортивного центру Товариства сприяння обороні України Іваном Марекою:

Реклама

-Високих результатів від нинішніх змагань очікувати, звісно, не можна. Негода он яка вирує! Та мотокросмени налаштовані по-бійцівськи. Свідчення тому – вже перший заїзд на мотоциклах різних класів.

У перерві гості та вболівальники мали можливість послухати популярні пісні, придбати сувеніри і, звісно, смачно попоїсти-перекусити, чарку-другу перехилити... Про це подбали місцеві та ужгородські підприємці-торговельники.

До самого завершення мотоциклетних перегонів ніхто не міг з впевненістю визначитися з переможцями. Тому й суддівська рада тривала досить довго, аби прийняти виважені й доленосні рішення.

Переможцями ІV етапу Чемпіонату України стали: Юрій Наумчик з Ковеля, Віктор Будрик з Хмельницька та Атілла Ерделі з Ужгорода ( клас мотоциклів 150 куб.см. П.О.), Володимир Яцюк з Ковеля, Ігор Буренко з Ковеля та Василь Дзянка з Хуста ( клас мотоциклів 500 куб.см. П.О. ).

Переможцями ХХVІ традиційного міжобласного мотоциклетного кросу стали: Денис Алексик зі Сваляви, Корнелія Панько з Хуста та Едуард Штефуца з Ужгорода ( клас мотоциклів 50 куб.см.), Олександр Стегура з Ужгорода ( клас мотоциклів 65 куб.см. ), Вадим Лобуд з Івано-Франківська. Євген Петраков зі Львова та Олександр Зінченко зі Львова (клас мотоциклів 85 куб.см. ), Володимир Завадецький з Івано-Франківська, Валерій Лунченко з Хуста та Юрій Цьока з Хуста ( клас мотоциклів 150 куб.см. Р.О.), Андрій Малаєв з Чернівців, Руслан Газуда із Сваляви та Юрій Сабо з Ужгорода ( клас мотоциклів 500 куб.см. Р.О.), Анатолій Поночевний із Сваляви, Валерій Лунченко з Хуста та Володимир Чол з Хуста ( клас Ветерани), Денис Єгоров з Хуста, віталій Чол з Хуста та Олександр Білецький з Чернівців ( клас Аматори ).

Командні результати ІV етапу Чемпіонату України: м. Ковель, ТШ ТСОУ ( перше місце ), м. Хуст, Технічний коледж ТСОУ ( друге місце ), м. Ужгород, МО УСЦТСОУ ( третє місце ).

Серед областей призові місця розподілено наступним чином: Закарпатська ( перше ), Івано-Франківська ( друге ) та Волинська ( третє ).

Реклама

Лідерів і призерів нагороджено почесними кубками, медалями, грамотами та грошовими преміями.

...А вже потім люб’язні і дружні обійми, гарні напутні слова. І, як водиться, келих ігристого вина...

Наша ж завершальна розмова із господарем та директором цього спортивного дійства, начальником районного спортивно-технічного клубу ТСОУ Іваном Герзаничем:

-Переживань малося вдосталь, - каже втомлено, - і особистих, і за перебіг змагань. Надто дощило, траса непокоїла. А у мотоциклетних перегонах брало ж участь більше восьмидесяти спортсменів різних вікових категорій із дев’яти областей України і сусідньої Угорщини.. Та бог милував...

Вдячний всім службам, що були задіяні в нинішніх непростих перегонах і, насамперед, працівникам міліції, пожежним, невідкладної медичної допомоги, райсанепідемстанції, торговельним установам. Всі були при ділі, професійно виконували покладені на них обов’язки. Особливо підсобив нам в організації змагань підприємець, депутат районної ради Богдан Кирлик.

...Під саму завісу змагань, коли вже перестало дощити й з гір на Термачув почали опускатися сутінки і час настав розходитись по домівках як спортсменам, так і глядачам-вболівальникам, чомусь ще довго й гамірно тут вели себе всі. Ділилися враженнями, спречалися, веселилися. Свято бо душі і серця відбулось..

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі Великоберезнянської РДА.

Джерело: Інтернет-видання "панорама Мукачева"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно