Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті презентували нову програму з управління відходами

На Закарпатті презентували нову програму з управління відходами

На Закарпатті презентували нову програму з управління відходами
Новий проект, що має на меті вирішити питання з утилізацією відходів, презентували у понеділок, 6 вересня на Закарпатті. Його представляли Вадим Пожарський, начальник управління міжнародних відносин...

Новий проект, що має на меті вирішити питання з утилізацією відходів, презентували у понеділок, 6 вересня на Закарпатті. Його представляли Вадим Пожарський, начальник управління міжнародних відносин Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Поул Саймон, керівник проекту "Управління відходами – ENPI Схід", Райн Ханс, керівник відділу представництва Європейського Союзу в Україні, ряд науковців.

ВІДЕО ДНЯ

Обласну владу представляв заступник голови облдержадміністрації Віктор Феєр.

Проект називається "Управління відходами - ЄNP Схід" і має на меті сприяти країнам-партнерам в їхніх зусиллях щодо зниження ризиків, що виникають через неналежне управління відходами. Він буде впроваджуватися в Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні, а також у Російській Федерації. Загалом, з різних фондів Євросоюзу на проект буде виділено майже 6 мільйонів євро. Закарпатська область – єдина в Україні область, яка потрапила до нової програми.

Реклама

Як повідомив Поул Саймон, керівник проекту "Управління відходами – ENPI Схід" Поул Саймон, головною метою є вдосконалення управління відходами шляхом підтримки найкращих стандартів на очисних підприємствах, збільшення обсягів збору відходів та сортування, а також збільшення повторного використання, відновлення та безпечної утилізації відходів.

Щодо Закарпаття, то в нас проект буде реалізуватися до грудня 2013 року. Заплановано інвентаризувати існуючі незаконні звалища відходів та розробити стратегію з управління відходами на 15 років.

Реклама

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Феєр зауважив, що Закарпаття надзвичайно зацікавлене в реалізації проекту, адже проблеми з утилізацією побутових відходів є серед ключових в регіоні.

- На Закарпатті плануємо створити модель європейського зразка, яка стане оптимальною для вирішення проблем з відходами, – зазначив Віктор Феєр. – Тут застосовуватимуться європейські технології і це стосуватиметься як збору сміття, так і його утилізації.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно