Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Свалявщині стартував конкурс коней

На Свалявщині стартував конкурс коней
Сьогодні відбувся перший день V-ого Конкурсу коней гуцульської та інших порід. Участь у ньому беруть 40 коней з трьох областей - Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської. Крім гуцульської...

Сьогодні відбувся перший день V-ого Конкурсу коней гуцульської та інших порід. Участь у ньому беруть 40 коней з трьох областей - Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської. Крім гуцульської породи, тут представлені скакуни арабської, новоолександрівської ваговозної, української верхової та австрійської гафлінгер.

ВІДЕО ДНЯ

Програма змагань передбачає експертну оцінку, випробування коней та атестацію жеребців для племінного використання. Рівень нервової рівноваги коней оцінюють на спеціально облаштованому іподромі "Гуцульські стежки", що представляє собою гірський маршрут, який складається із 15 натуральних і штучних перешкод. Жвавість, витривалість і рівень фізичної підготовки коня наїзники демонструють у випробуванні на довгу дистанцію 1600 м. Оцінка запряжних якостей здійснюється під час випробування в парокінній запряжці. Конкурс виграє учасник, який набере найбільшу кількість балів за правильне подолання перешкод. Якщо першого дня змагалися жеребці, то наступного (5 вересня) у всій красі себе покажуть кобили та молодняк.

Конкурс коней проходить на базі Науково-виробничої асоціації "Племконецентр", голова якого Мирослав Головач є головним організатором змагань) на території гірськолижного підйомнику поблизу санаторію "Квітка полонини" у селі Солочин Свалявського району.

Реклама

Оксана Чужа

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно