Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мінприроди згадало про закарпатський «премікс»

Мінприроди згадало про закарпатський «премікс»
2 вересня розпочалися роботи з вивезення небезпечної суміші «премікс» із території Закарпатської області до Республіки Польща на завод фірми «Сарпі» для утилізації. Пройшло майже 10 років, як...

2 вересня розпочалися роботи з вивезення небезпечної суміші «премікс» із території Закарпатської області до Республіки Польща на завод фірми «Сарпі» для утилізації.

ВІДЕО ДНЯ

Пройшло майже 10 років, як справа таки зрушила з місця... Міністерство охорони навколишнього природного середовища України завдяки сприянню міністра ОНПС Миколи Злочевського виділило кошти з Державного фонду ОНПС у сумі 10,2 млн. грн. Роботи з перевантаження здійснюються ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами» Мінприроди України. На сьогодні, згідно з актом міжвідомчої комісії Мінприроди України від 25.02.2010, на території Берегова та Берегівського району тимчасово розміщено 1,3 тис. тонн хімічної речовини «премікс», з яких 836 тонн на відкритих майданчиках і у складських приміщеннях (контейнеризованих) та 472,140 тонни — у 10 залізничних вагонах (не контейнеризованих).

Нагадаємо, вперше про премікс заговорили в 1998 році, коли приватне підприємство «Озон» протягом п’яти років завозило його в область із Угорщини. Ще у 2005 році експертними оцінками було встановлено, що премікс — небезпечна суміш, яка загрожує здоров’ю людей і навколишньому середовищу.

Реклама

Фото Ярослава Немеша

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно