Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Виноградівщині відкрили нову школу

На Виноградівщині відкрили нову школу
Напередодні свята Першого дзвоника в селі Дротинці, на Виноградівщині, відкрили щойно збудовану школу. У вівторок, 31 серпня, символічну стрічку новобудови урочисто перерізали очільник Закарпаття...

Напередодні свята Першого дзвоника в селі Дротинці, на Виноградівщині, відкрили щойно збудовану школу. У вівторок, 31 серпня, символічну стрічку новобудови урочисто перерізали очільник Закарпаття Олександр Ледида, його перший заступник Іван Бушко та керівник Виноградівського району Карло Резеш.

ВІДЕО ДНЯ

У 1996 році стара будівля, у якій була розміщена школа, визнана аварійною і демонтована. До сьогоднішнього дня навчально-виховний процес здійснювався у пристосованому приміщенні колишнього сільського дитсадка, розповів головний освітянин області Михайло Мотильчак:

– Дуже важливе для села відкриття школи й тому, що таким чином звільняється приміщення дошкільного навчального закладу, де, думаю, вже до кінця грудня малюки матимуть можливість навчатись. А це особливо актуально – адже дошкільнята сьогодні обов’язково мають отримувати початкову освіту в садочках.

Реклама

Першого вересня новозбудована Дротинська ЗОШ I – III ступенів прийме близько трьохсот школярів.

– Відкриття школи вирішило питання двозмінного навчання. Адже колишнє приміщення, тимчасово пристосоване для занять, було затісним та з майже відсутньою матеріально-технічною базою. Сьогодні нас забезпечили усім – маємо 19 класних приміщень, чотири інтерактивні дошки, спеціально облаштовані фізичний та хімічний кабінети, комп’ютерний клас, - розказав директор школи Михайло Мізун.

Реклама

Фінансування будівництва відбувалося за рахунок місцевого, обласного та державного бюджетів. Загальна вартість – майже 10 млн. грн. Найближчим часом планується також ввести в експлуатацію шкільну їдальню на 100 посадкових місць. Створення належних умов для школярів, наголошує очільник краю Олександр Ледида, залишається серед пріоритетів для керівництва області:

– Цьогоріч заплановано відкриття трьох шкіл. Свідками одного з них ми щойно стали. Школа такого рівня може позмагатись з навчальними закладами не тільки в районних центрах, а й в обласному. І сьогодні комфортні умови навчання для школярів є предметом особливої уваги влади.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно