Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Зі сльозами на очах мукачівці відзначили День Соборності України (ФОТО)

Зі сльозами на очах мукачівці відзначили День Соборності України (ФОТО)

Зі сльозами на очах мукачівці відзначили День Соборності України (ФОТО)
Сьогодні, 22 січня, мукачівці разом з усією країною, святкують знаменні події в історії нашого народу — День Соборності України та 69-ту річницю утворення Закарпатської області у складі...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 22 січня, мукачівці разом з усією країною, святкують знаменні події в історії нашого народу — День Соборності України та 69-ту річницю утворення Закарпатської області у складі України.

Ці події відбувалися у різний час та різних місцях, але спільним для них було і залишається одне - одвічне прагнення нашого народу жити у вільній демократичній та Соборній Українській державі. Країні, де б надійно захищалися права і свободи її громадян незалежно від національної чи релігійної приналежності, де б найвищою цінністю було життя кожної людини, - стверджують у Мукачівській міській раді.

Реклама

Усі ми пам’ятаємо, що 22 січня 1919 року у Києві на Майдані біля Софіївського собору при багатотисячному зібранні народу, під святкові передзвони Святої Софії було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня 1946 року Указом Президії Верховної Ради СРСР було утворено Закарпатську область у складі Української РСР, 69-ту річницю якої ми також відзначаємо сьогодні.

Реклама

З цієї нагоди відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку всім борцям за волю України за участі міського голови Золтана Ленд'єла, секретаря міської ради Івана Маняка, представників громадських організацій та жителів міста.

Після покладання у Свято-Успенському храмі відбувся молебень за Україну та український народ, а також за померлих українців в ім'я свободи та незалежності держави, яку провів о.Сергій Потюк. Усіх присутніх привітали міський голова Золтан Ленд'єл та настоятель храму о.Сергій. Це свято сьогодні має велике значення для всіх українців, які прагнуть зберегти свою державу цілісною та незалежною. На жаль, за це тепер проливається кров та гинуть люди.

Тож, таким, на жаль, і вийшло свято - зі щемом у серці та сльозами на очах.

Реклама

Нагадаємо, що у Берегові сьогодні вшанували загиблих у зоні АТО та на Євромайдані.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно